Is er iets wat we liever doen dan shoppen? Nee, eigenlijk niet. Het liefst kopen we al onze favoriete winkels leeg, want we kunnen nooit genoeg kleding hebben. Toch maken we minder goede vrienden met onze spaarrekening wanneer we dit doen. Er moet wel een hele goede reden zijn om zoveel te blijven shoppen. Laten wij die nu gevonden hebben! Shoppen is goed voor je gezondheid.

Gossip Girl
Gossip Girl

Shoppen is goed voor je gezondheid

We hoeven dus juist helemaal niet te stoppen met dat vele shoppen. Wil je eigenlijk toch nog die ene trui die je vorige week in de Zara hebt zien hangen? Waar wacht je nog op?! Ga ervoor. Shoppen is namelijk ontzettend goed voor je. Kleine sidenote: het gaat om het fysiek shoppen in een winkel. Dit is dus geen vrijbrief om online even los te gaan. Shoppen is goed voor je gezondheid. Lees verder om er achter te komen waarom:

#1 Het vermijdt stress

Heel kort door de bocht: wanneer jij weer eens een vermogen uitgeeft bij de kassa denk je even niet aan alle deadlines, die berg was of de volgende familieverjaardag van tante Karen. Je kunt je zinnen even verzetten en bent helemaal niet bezig met al het gezeur van de dagelijkse sleur.

#2 Je maakt je hoofd leeg

Eigenlijk een beetje hetzelfde als wat we hierboven ook al zeiden. Wanneer je lekker door de winkelstraten loopt, is je hoofd eigenlijk gewoon leeg. Je denkt even helemaal nergens aan. Behalve misschien die ene broek die je net hebt laten liggen. Was dat wel slim of had je die eigenlijk gewoon mee moeten nemen?

#3 Je beweegt

Je hebt waarschijnlijk nooit je stappenteller bekeken na een dagje shoppen. Toch is dat leuk om wel eens te doen. Je beweegt namelijk flink op zo’n dagje en je maakt ook zeker een hoop meters. Omgerekend betekent dat, dat je redelijk wat calorieën aan het verbranden bent. Zolang je dus tussendoor niets te snacken haalt, ben je mega goed bezig.

#4 Het maakt je gelukkig

Zo simpel kan het zijn. Het zit ‘m in de kleine dingen. Natuurlijk wisten we allemaal wel dat we gelukkig worden van shoppen, maar wist je ook dat het gewoon bewezen is? Onderzoekers hebben aangetoond dat mensen die zichzelf af en toe trakteren op een cadeautje een stuk gelukkiger zijn dan mensen die dit niet doen. De enige die hier misschien wat minder gelukkig van wordt, is jouw spaarrekening. Maar ach, als dat alles is?!

Lees ook: Met deze tips word jij een pro in thriftshoppen!