Het juiste seksstandje, het is toch altijd weer een frutselen wat nou de lekkerste en beste manier is om samen de liefde te bedrijven. Velen hebben toch echt wel een voorkeur aan wat het fijnste standje is om te doen, maar er zijn er ook een hele hoop die je liever achterwegen laat.

Dat zowel mannen als vrouwen zich het meest comfortabel voelen bij de traditionele missionaris, is misschien niks nieuws. Zeker niet als je weet dat maar liefst 87% van de respondenten zijn relatie omschrijft als ‘een beetje tot gemiddeld seksueel avontuurlijk‘. 9% vindt zichzelf allesbehalve avontuurlijk.

knuffelen

Fifty Shades of Sex Toys

Zowel Europeanen als Amerikanen staan het meest angstig tegenover seksuele daden als BDSM, anale seks of seks in het openbaar. 21,7% van de Europese mannen geeft aan schrik te hebben voor het gebruik van seksspeeltjes, tegenover 20,7% van de vrouwen. Amper 8,6% van de mannen en 11% van de vrouwen staat niet te springen om nieuwe seksstandjes te proberen. Communicatie is in alle gevallen de sleutel om angsten in een relatie te vermijden.

seksstandjes

Of anale seks dan ook meteen het minst populair is? Niet helemaal. Bovenaan eindigt de staande versie van 69 als meest oncomfortabele standje ooit. Op de voet gevolgd door anale seks. De klassieke 69 staat verrassend genoeg wel op plaats vijf. Knielende kruiwagen en masturbatie sluiten de top vijf. Missionaris eindigt helemaal onderaan en wordt dus gezien als meest comfortabel. Daar kunnen wij onszelf wel in vinden!

Lees ook: meer zin in seks als we brak zijn?