Dat er vrijwel voor alles tegenwoordig een feestdag is hebben we nu al door met bijvoorbeeld Steak & BJ Day (14 maart), Wereld Fetishdag (18 januari), Pindakaasdag (24 januari) en Fiets-naar-je-Werk-Dag (10 mei). Vandaag is weer zo’n bijzondere feestdag, namelijk: Awkward Moments Day. Dus vandaar speciaal voor jullie een ode aan alle ongemakkelijke first dates.

ongemakkelijke first dates FEM FEM

Ongemakkelijkheden tijdens een eerste date zijn normaal. Lange stiltes kunnen zorgen voor blosjes op je wangen want ja, jullie zijn gewoon hartstikke nerveus want het is jullie eerste ontmoeting. Maar no worries, volgens een onderzoek van Lexa.nl weten we dat een driekwart van de mannelijke singles en bijna tweederde van vrouwelijke singles zeker wel op een tweede date wil ook al was de eerste date ietwat ongemakkelijk.

Awkward Moments Day

Vandaag dus speciaal een dag voor al die ongemakkelijkheden. De dag die er hopelijk voor zorgt dat je je niet meer gaat schamen om je gênante verhalen, want die zorgen achteraf toch ook wel vaak voor de beste verhalen. Maar goed, wil je er toch voor zorgen dat je date zo goed mogelijk verloopt en er zo min mogelijk awkward momenten voorkomen dan hebben we een tip: zorg voor de juiste locatie. Het kiezen van de juiste locatie kan een hoop zorgen wegnemen. Mensen tegenkomen die je kent bijvoorbeeld kan het soms ongemakkelijk maken dus spreek niet ergens af waarvan je weet dat je familie en vrienden tegen kunt komen (neutraal terrein noemen we dat).

De meest ongemakkelijke dingen die kunnen gebeuren

Mocht jij denken dat jij het meest ongemakkelijke óóit hebt meegemaakt dan hopen we dat dit lijstje de pijn iets zal verlichten:

  • Het awkward hoe groet je elkaar moment. Jij wil een hand geven, de ander gaat voor drie zoenen waardoor je in een soort ongemakkelijke knuffel situatie terecht komt.
  • Er zit iets tussen je tanden en je komt er pas achter een uur nadat je een broodje hebt gegeten en je naar de wc gaat wat dus betekent dat het er al heel die tijd zit.
  • Niet per se iets wat tijdens een date gebeurt maar iets wat je of voor of na een date doet: scrollen door de Instagram account van de ex van de man of vrouw waarmee je hebt afgesproken en per ongeluk iets liken van 3 jaar terug.
  • Het is tijd om de rekening te betalen – ook dit kan soms ongemakkelijk zijn want gaat het betalen? Wij zijn in ieder geval van mening dat mocht je op een date zijn met een man, de man niet altijd moet betalen. Wij vrouwen zijn toch ook onafhankelijk genoeg om het ook te doen?

Kortom, vandaag is de dag om te proosten op al die heerlijke awkward date verhalen. “Een ongemakkelijke situatie hoeft niet altijd negatief te zijn. Schaam je vooral niet voor deze momenten, want het blijken achteraf vaak juist de beste anekdotes en biedt een uitgelezen kans om het ijs te breken.”