We komen behoorlijk wat huizen tegen met bizarre prijzen. En dat is niet gek, gezien de huizenmarkt op instorten staat. In Amsterdam zijn de prijzen om te janken, want zelfs voor een kelderwoning moet je een hoop centen in bezit hebben. Kijk even mee…

Bron: Funda

What the Funda!

Er zijn op dit moment zoveel mensen die graag een huis willen kopen. Staat er een nieuwe woning op Funda? Dan krijgen tig mensen een melding op hun telefoon en worden bezichtigingen à la minute ingepland. Het wordt steeds moeilijker, de prijzen stijgen en stijgen en er lijkt geen stop aan te zitten

Dat de prijzen in Amsterdam retehoog zijn, is geen shocking news. Maar het feit dat je voor een klooster woning alsnog tonnen moet betalen is absurd. Deze woning aan de Monnikenstraat is gelegen aan hartje Amsterdam. Ondanks de kroegen, eettentjes en de levendige Wallen allemaal op loopafstand zijn, is de woning nou niet per se zijn geld waard. Oordeel zelf maar.

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Onmenselijk

Deze studio van 26 m2 heeft één raampje bij de deur, en daar houdt het dan ook bij op. Vanaf de “gang” kun je aan de rechterkant de badkamer bereiken en verder is de studio langwerpig. Auto parkeren? Dat wordt lastig. Voor de auto geldt betaald parkeren en er is een wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning.

Je kunt dus wel stellen dat niemand hier gelukkig van wordt, waardoor dit vast een koopje zal zijn. Maar vergis je niet, deze studio kost 225.000 euro. Ja. Meer dan twee ton. Welkom in Amsterdam. Maar hé dan woon je wel in hartje Amsterdam… Eigenlijk te absurd voor woorden, maar helaas is dat de realiteit.