Deze chocolade muffins zijn een prima ontbijtvervanger en heerlijk smeuïg door de banaan, yoghurt en honing. Ze zijn gezond, lekker en je krijgt er een enorme energie boost van. Wel de avond van te voren maken, want ’s ochtends vroeg bak je er natuurlijk niks van.

gezond-banaan-chocolade-muffin-FEMFEM

Ingrediënten voor de muffins

Voor 6 muffins

  • 1 banaan
  • 2 eetlepels honing
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 1 ei
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 120 g volkoren meel
  • mespuntje zeezout
  • 1/2 theelepel bakpoeder

Instructies

Verhit de oven voor op 190 graden. Prak de bananen met een vork in een grote kom. Giet de honing, het vanille extract, de Griekse yoghurt, kokosolie en het ei erbij. Mix alles met de vork tot het goed vermengd is. Doe de cacaopoeder, het volkoren meel, zeezout en de bakpoeder bij het bananenmengsel en meng goed met een spatel. Vet de muffinvorm in zodat de muffins niet aan het bakblik blijven plakken. Vul ieder vormpje voor 3 kwart met het beslag. Bak 15 tot 17 minuten in de oven. Laat even afkoelen en eet smakelijk!

Ook deze overheerlijke bananenbowl is een heel goed idee voor morgenvroeg!