Het is zaterdagochtend en je hebt te weinig tijd om een heel ontbijtje in elkaar te zetten, maar je wilt toch energiek de dag door komen. Want uiteindelijk is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarom hebben wij makkelijke en lekkere ontbijtjes op een rijtje gezet, die je zullen weerhouden van de ongezonde ochtendsnacks!

Bananen pannenkoekjes

Pannenkoeken zijn altijd goed. Dus wat weerhoudt ons ervan om hier elke ochtend van te genieten? Oke.. het is misschien niet de gezondste keus, maar in plaats van laden met suiker toe te voegen, kies je voor een gezondere optie. Maal de bananen fijn en voeg vervolgens eieren, bakpoeder, melk en vanille toe voor een heerlijke smaak. Het beste van alles, het duurt maar 10 minuten! Ideaal toch?

Pancakes with blueberry and bananas

Foto via Istock

Overnight Oats

Overnight oats zit vol met energie en goedheid. Je kan dit het beste de dag van tevoren maken, want het is nét even te veel werk voor in de ochtend. Combineer haver, bosbessen en melk. Maak het af met honing, chiazaden en jouw favoriete fruit. Als je wilt dat je pap heet is, kan je het 1-2 minuten in de magnetron doen. Dit recept geeft je genoeg energie om de hele ochtend door te komen! Enjoy!

Overnight oats with blueberries and bananas, with white and black background

Foto via Istock 

Chia Seed Toast met notenpasta en banaan

Gooi die saaie toast met boter maar weg, want wij hebben een lekkerdere en gezondere oplossing! Het is een van de gemakkelijkste maaltijden die je kunt maken, want het duurt slechts 2 minuten. Alles wat je nodig hebt is een halve banaan (in plakjes gesneden), chiazaden en notenboter. Strooi er als laatste nog een scheutje kaneel overheen en dan genieten maar!

Toasts with raspberries, bananas and kiwi. Healthy lifestyle

Foto via Istock

Toast met avocado en gepocheerd ei

Avocado is niet meer weg te denken uit ons leven. Het is makkelijk en een perfecte snelle en voedzame maaltijd voor ’s ochtends of ’s avonds. Hoe lekker ziet deze avocado toast met gepocheerd ei eruit? Voeg een beetje peper en zout toe om het wat smaak te geven. En dan smullen maar!

Fried egg with Avocado on bread

Foto via Istock

Welk ontbijtje ga jij een keer maken?

Lees ook: Gevulde zoete aardappel: ons nieuw favoriete kostje.