Bij sommige mensen is het overduidelijk: zij hebben simpelweg de gunfactor. Zij lijken er altijd met de leukste klussen vandoor te gaan, bij de tofste events aanwezig te zijn en altijd net wat meer voor elkaar te krijgen. Toch is zo’n gunfactor niet altijd iets wat maar van nature ontstaat. Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening kan houden om zo’n gunfactor af te dwingen.

gunfactor-femfem

 1. Ben je bewust van je lichaamstaal

  Eerder vertelden we jullie al hoe belangrijk lichaamstaal is en welke houdingen wel en niet als prettig worden ervaren. Je lichaamstaal speelt een grote rol in de eerste indruk die je achterlaat. Wanneer je mond iets anders zegt dan je lichaamstaal, geloven mensen altijd wat je lichaamstaal laat zien.

 2. Ben je bewust van je gesprekskills

  Naast je lichaamstaal is het heel belangrijk om je bewust te zijn van je manier van communicatie. Zorg dat je je gesprekspartner bijvoorbeeld altijd aankijkt, je niet alleen verteld maar ook vragen stelt en deze overige gesprekskills toepast. Daarmee ben je een fijne gesprekspartner.

 3. Ben behulpzaam

  Dit zit maar in het doen van kleine dingen en tijdig je afspraken nakomen. Zo hoeven mensen niet op je te wachten of je telkens opnieuw om dingen te vragen. Ook kleine gebaren kunnen ervoor zorgen dat men jou meer waardeert en uiteindelijk ook meer gunt.

 4. ‘Je bent hoe je je kleed’

  Natuurlijk hoeven we je niet te vertellen dat deze uitspraak niet altijd helemaal waar is. We hebben allemaal wel een dag waarop we wat meer ons best doen en voor een paar hoge hakken gaan of juist een dag dat we er niets om geven en we dan de hele dag in ons joggingpak rondlopen. Toch bepalen mensen een groot deel van hun indruk over je op basis van hoe je gekleed bent. Zorg ervoor dus dat je je eigen stijl ontwikkelt: volg niet klakkeloos de laatste trends maar probeer eruit te filteren wat echt bij jou past.

 5. Ben altijd vriendelijk

  Probeer mensen te behandelen zoals jij ook behandelt zou willen worden. Natuurlijk hoef je niet met iedereen de beste vrienden te worden, maar een beetje vriendelijkheid kan nooit kwaad. Probeer altijd het goede in mensen te zien en ze niet te snel te beoordelen op negatief gedrag.