Onze generatie wordt op dit moment langzaam aan de meest invloedrijke generatie in de werkomstandigheden. Doordat wij zijn opgegroeid met de nieuwste technologieën, nieuwe manieren van communicatie en enorm veel snelle veranderingen, werkt dit ook door in de werksomstandigheden. Dit zijn 4 manieren waarop onze generatie de huidige werksomstandigheden verandert.

1. Wij willen verandering

Onze generatie is opgevoed met veranderingen. We zijn dus ook heel goed in staat om veranderingen te accepteren. Ook heeft onze generatie geleerd hoe je werkt in uitdagende omstandigheden en hoe je probleemoplossend denkt. Het feit dat onze generatie zo makkelijk omgaat met verandering wil ook zeggen dat we zelf vaak verandering willen. We zijn job-hoppers: bijna niemand in onze omgeving werkt langer dan 5 jaar op dezelfde plek. Mensen durven sneller hun huidige baan te verruilen voor een baan die minder voor de hand ligt. Hierdoor ligt er ook een grote uitdaging bij uitzendbureaus en recruiters. Meer werk voor hen, meer verandering voor ons.

generatie-werksfeer-femfem

2.We houden van een informele werksfeer

Voor een onderzoek van McCann Worldgroup, een marketing bureau uit de U.S., werden 1000 jonge werkende mensen in Amerika geïnterviewd. Hieruit bleek dat rond de 90% van de geïnterviewde een goede band en een fijne sfeer met collega’s het allerbelangrijkste vind in het werk. Onze generatie vind het belangrijk dat we als collega’s in elkaars kwaliteiten vertrouwen. Daarnaast hebben we graag een goede band met elkaar.

3.We willen flexibele werkuren

Volgens een enquête uit the Hartford’s 2014 Millennial Leadership is een goede balans tussen werk en privé een van de allerbelangrijkste dingen voor onze generatie. We zouden zelfs flexibele werktijden boven een goede zorgverzekering verkiezen. Nu dat we altijd bezig (kunnen) zijn met ons werk, omdat onze telefoons en laptops ons dat zo makkelijk maakt, is er een dunnere lijn gekomen tussen werk en privé. Bedrijven zouden ook rekening mee moeten houden en flexibeler met werkuren moeten omgaan.

4. We willen informele gesprekken voeren

Gezien het verschil tussen het feit dat een brief vroeger dagen onderweg was en tegenwoordig een mail binnen een minuut is verstuurd, is er verandering ontstaan in de manier van het benaderen van andere mensen. Onze omgeving verandert onwijs snel. Dat geldt ook voor onze communicatie. Men kijkt niet meer raar op van een emoji in een e-mail en sluit zakelijke berichten tegenwoordig gewoon af met ‘Liefs’.

werkomstandigheden-generatie-femfem