Soms komt het voor dat het even niet zo lekker gaat in je relatie. Dat heeft dan vaak te maken met één van de vier meest voorkomende oorzaken van relatie issues. Twijfel jij waar jouw relatie problemen vandaan komen? Misschien herken jij één van deze.

De vier meest voorkomende oorzaken van relatie issues

De meeste relatieproblemen ontstaan door één van de volgende vier oorzaken.

1. Persoonlijke verschillen

Over het algemeen vallen mensen op iemand die veel op hem of haar lijkt. Dat betekent dat partners vaak een aantal van de dezelfde karaktereigenschappen delen. Natuurlijk is niet ieder mens hetzelfde en kan het dus zijn dat bepaalde verschillen toch botsingen opleveren. In dat geval kan het zorgen voor relatieproblemen.

oorzaken van relatie issues
Bron: Gossip Girl

2. Gevoelige onderwerpen

Iedereen heeft wel eens vervelende dingen meegemaakt in het verleden. Dit kunnen gevoelige onderwerpen zijn die misschien wel voor trauma’s of andere issues hebben gezorgd. Het kan lastig zijn om te praten over dit soort onderwerpen, waardoor het kan uitlopen in relatie issues. Helemaal wanneer één van de twee nog niet klaar is om te dealen met zijn of haar problemen.

3. Externe stressfactoren

Door je leven heen gebeuren er allerlei andere dingen. Verhuizingen, verlies binnen de familie of het kwijtraken van een baan. Zomaar een aantal factoren die kunnen zorgen voor veel stress. En zoals je waarschijnlijk wel weet, is stress niet bepaald fijn voor een goede relatie. Te veel stress kan er dan ook voor zorgen dat er op termijn problemen gaan ontstaan.

4. Communicatiepatronen

Het allergrootste probleem in een relatie is vaak een gebrek aan communicatie. Hierdoor worden niet alle frustraties en problemen uitgesproken, waardoor het zich zal opstapelen. Uiteindelijk barst de bom en dat terwijl het eigenlijk voorkomen had kunnen worden. Het is namelijk mega belangrijk dat er in een relatie met elkaar wordt gepraat.