Het lijkt alsof je in één dag tijd wel 10 kilo bent aangekomen als je naar je buik kijkt. Vanochtend toen je opstond, voelde je je prettig en was je blij met je lichaam. Maar nu is je buik ontzettend opgeblazen en wil het maar niet weggaan. Wij helpen je.

opgeblazen-buik-femfem

Allereerst, waar komt het vandaan?

We kunnen het wel willen genezen, maar voorkomen is natuurlijk beter. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de oorzaak van het ‘probleem’. Er kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Het kan zo zijn dat je niet goed kauwt, waardoor je lichaam het moeilijker kan verteren en je buik gaat opzetten. Bovendien zit er in voedsel veel lucht en wanneer je dit niet goed genoeg kapot ‘kauwt’, dan komt dit in je buik pas vrij. Een andere oorzaak kan kauwgom zijn. Een beetje raar zul je denken, want als je ergens goed op kauwt is het kauwgom wel. Maar je lichaam krijgt een seintje dat er door het kauwen eten je lichaam in komt. Het bereidt zich hier dus als het ware op voor. Wanneer er vervolgens niks komt, kan dit een opgeblazen buik tot gevolg hebben. Ook kan je ongesteldheid of wanneer je niet goed naar de wc kunt, zorgen voor een opgeblazen gevoel. Gelukkig zijn er ook manieren om hier vanaf te komen.

Citroenwater

Mix wat water met verse citroen en een klein beetje cayenne peper. Drink dit vervolgens met kleine slokjes op. Dit zou ervoor moeten zorgen dat je opgeblazen gevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Spicy

Pittig eten zorgt ervoor dat de spijsvertering gestimuleerd wordt en het verlicht druk en krampen in je buik. Voeg dus bijvoorbeeld een theelepel Cayenne peper in je drinken of doe een extra schepje sambal door je eten vanavond.

Vermijd zout

Zout is vaak de boosdoener die zorgt voor een opgeblazen buik. Wanneer zout in je lichaam begint op te hopen, zorgt het ervoor dat het vocht vasthoudt, waar je dus een opgeblazen gevoel van krijgt.

Water

Naast citroenwater met cayenne peper is het belangrijk dat je sowieso genoeg water op een dag drinkt. Ga dit nu niet snel achterover gieten om maar aan de juiste hoeveelheid te komen. Water zorgt ervoor dat voedingsstoffen sneller door het lichaam gevoerd kunnen worden en dus ook dat het zout afgevoerd kan worden, wat je opgeblazen gevoel zal verminderen.

Stretchen

Lichaamsbeweging is ook erg belangrijk en wanneer je dit niet voldoende doet, kan dit een opgeblazen buik tot gevolg hebben (of wat extra kilootjes). Begin je dag daarom met wat stretch of yoga oefeningen om je bloedsomloop te stimuleren.

De-bloating smoothie

Dé perfecte manier om van je opgeblazen buik af te komen is om verschillende ingrediënten in een blender te gooien. Spinazie geeft je lichaam vezels die goed zijn voor je spijsvertering. Mix wat spinazie, gember, kurkuma en kokoswater in een blender en je hebt de perfecte de-bloating smoothie om je van dat opgeblazen gevoel af te helpen.

Komt het opgeblazen gevoel en je buikpijn door menstruatiepijn? Dit moet je eten om er vanaf te komen.