Er zijn een aantal vrouwelijke kwaaltjes die we liever niet bespreken. Met name de kwaaltjes met betrekking tot onze vagina en de spierkracht die wat kan afnemen. Dit kan gebeuren na een bevalling maar dit gebeurt ook naarmate we ouder worden. Als de spierkracht afneemt, kun je te maken hebben met ongewenst urineverlies maar ook onzekerheid. Sinds kort bestaat de Silk’n Tightra, een apparaat dat belooft een betere oplossing te zijn voor deze kwaaltjes.

tightra FEM FEM

Wat is de Silk’n Tightra nou precies en werkt zo’n apparaat nou écht? Wij gingen op onderzoek uit en spraken niet alleen de professionals maar ook een gebruiker.

Silk’n Tightra

Door hormonale veranderingen zoals de overgang maar ook na een bevalling kan het zo zijn dat jouw intieme delen anders voelen. Je kan te maken hebben met hangende schaamlippen, een verzwakte vaginawand, urineverlies én verminderd seksueel genot. Dit alles kan dan leiden tot niet alleen zorgen over je lichaam, maar vooral ook onzekerheid. Zo heb je natuurlijk mensen die ervoor kiezen om alles operatief aan te pakken, maar met de revolutionare Silk’n Tightra verbeter je je symptomen met effectieve energie uit bipolaire radiofrequentie tegen een fractie van de kosten en gewoon in het comfort van je eigen huis.

Blogger Kelly van KellyCaresse.nl sprak met Anne over haar ervaringen met de Silk’n Tightra toen ze zoekende was naar een oplossing voor haar klachten rondom vaginale droogheid en verminderde seksuele ervaringen. “Ik was heel enthousiast om dit product te testen, ik had er al veel over gehoord. Het is nieuw en innoverend wat volgens mij voor veel dames nuttig kan zijn. Zowel dames die bevallen zijn als dames zonder kinderen die naar de overgang toe gaan. De Silk’n Tightra is best een prijzig apparaat maar meer dan zijn geld waard. Mijn seksuele beleving is in ieder geval beter en ik voel dat mijn lichaam “jonger” voelt. Ook voel ik me zelfverzekerder in mijn seksuele relatie met mijn partner, ik ben er zekerder van dat alles werkt zoals het hoort.”

Ook spraken we met Noa Wald, Marketing Director van Home Skinovations (het moederbedrijf van Silk’n) om het te hebben over de voornaamste redenen dat vrouwen hier gebruik van maken en waarom het nog steeds een taboo is om het te hebben over vaginale klachten.

Wat is de voornaamste redenen dat vrouwen de Silk’n Tightra aanschaffen?

Na een aantal informele interviews met gebruikers van de Tightra kwamen we erachter dat het vooral gebruikt wordt door vrouwen die te maken hebben met symptomen van de overgang. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bekkenbodemspieren die slap zijn geworden. Verslapte bekkenbodemspieren zorgden ervoor dat bepaalde dagelijkse ondernemingen lastiger werden maar het had ook een effect op hun seksleven. Ook waren er vrouwen die aangaven dat ze het zijn gaan gebruiken na het krijgen van een kind. Vrijwel alle dames gaven aan dat ze er geen voorstander van waren om een operatie te ondergaan en liever voor een risicovrije oplossing kozen.

Waarom is het nog zo’n taboe om vaginale klachten bespreekbaar te maken?

Uiteraard heeft cultuur hier veel mee te maken, maar niet zo veel als je wellicht zou denken. Landen die vaak iets meer traditioneel zijn, zijn vaak juist veel opener over vaginale klachten in tegenstelling tot Westerse liberale landen.

Jullie adviseren vrouwen om hier gebruik van te maken niet alleen na het krijgen van een kind, maar ook gewoon om controle te hebben over je eigen lichaam en voor seksueel genot. Kan het ook preventief werken mits je er op tijd mee begint?

Alhoewel het gebruiken van de Tightra onschadelijk is en je het zo vaak kan gebruiken als je zelf wil, is er geen bewijs dat het preventief werkt dus we raden het niet aan om het te gebruiken als het niet nodig is.

Zijn er bepaalde fysieke dingen die je niet kan doen na het gebruik van het apparaat?

Nee. Het is geen invasieve behandeling, het brengt het natuurlijke genezingsproces op gang.

Wat zijn de langetermijnbijwerkingen als je niks doet aan je vaginale klachten?

Klachten zullen niet weg gaan en verergeren, mits je er iets aan doet. De Tightra werkt op twee gebieden – allereerst zorgt het voor het welzijn van de vrouw en ten tweede vertraagt het de veroudering van de vagina.

Kortom, dit apparaat maakt gebruik van bipolaire radiofrequentie-energie voor een verstrakkend en verstevigend effect, om de vrouwelijke intieme delen te revitaliseren zonder een invasieve operatie.