Het bedenken van een naam voor je kind kan leiden tot vele discussies. Smaken verschillen nou eenmaal en vooral in een tijdperk van ‘hoe gekker de naam, hoe beter’ lijken de mogelijkheden eindeloos. Zo was het Gwyneth die jaren terug besloot om haar dochter Apple te noemen en ook de Kardashians zijn aardig bekent als het aankomt op aparte namen voor hun kroost. We zitten pas in de derde maand van het jaar maar dit is wat er vooral al opvalt als het gaat op het verzinnen van een naam voor je kind.

opvallende babynamen FEM FEM

De naam van een popster

Na het overlijden van David Bowie (wat notabene in 2016 was) zijn er twee namen die de afgelopen paar jaar weer zeer regelmatig voorbij kwamen: Bowie en Ziggy (Stardust). Maar niet alleen de naam van de overleden popster was populair. Het lijkt wel een trend te worden om je kind te vernoemen naar een idool. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een Elvis of een Elton en een Cobain.

Botanische namen

Dit is blijkbaar een ding in het Verenigd Koninkrijk, je kind een plantkundige naam geven. Zo kwam geregeld Juniper voorbij, Forrest en ook Berrie was populair.  Forrest kan uiteraard ook een ode zijn aan Forrest Gump – misschien wel de favo film van de kersverse ouders. Maar goed, als we het dan toch hebben over botanische namen hebben wij ook een aantal ideeën voor jullie: wat dacht je van een Physalis Franchetti of een Bellis Perennis?

Dubbele-namen

En dan vooral dubbelen namen met een verbindingsstreep. Om een aantal opvallende op te noemen van het afgelopen jaar: Alba-Crystal, Destiny-Dior, Harlem-Ace en Luna-Marvella. Past wel redelijk in het rijtje Kardashian…

Statement namen

Vooral populair bij het mannelijk geslacht zijn statement namen die geïnspireerd zijn door boeken en films. Voorbeelden: Buzz, Merlin, Valentine en Arrow.

Religieuse namen

Gwyneth Paltrow ging voor Moses en de namen Mary en Noah zien we ook regelmatig. Maar in deze categorie hebben we een aantal religieuse namen die nogal, uh, apart zijn. ‘Nun’ bijvoorbeeld voor een meisje. Of wat dacht je van de naam ‘Lucifer’ voor je zon. Kortom, ieder z’n ding natuurlijk maar opvallend is het wel.

Ben je zwanger en zoek je wat inspiratie? Dit waren de populairste namen van 2018.