Oregano gebruiken we allemaal wel eens in de keuken, maar wist je dat het ook heel veel andere toepassingen heeft? Wanneer je oregano olie gebruikt, doet het wonderen voor je huid. Zeg maar gedag tegen een geïrriteerde en rode huid. Met dit wondermiddel krijg jij een zijdezacht huidje dat straalt als nooit tevoren.

oregano-olie-wondermiddel-FEMFEM

Zo van je acne af

Oregano olie is een sterk antiseptisch middel en heeft een antibacteriële werking. Het bevat carvacrol dat helpt om je huid te beschermen tegen acne bacteriën. Daarnaast droogt het acne uit en vermindert het zwellingen en een rode huid. Doe 2-3 druppels oregano olie in een kommetje met water. Doop een watje in het water en dep het zachtjes op de geïrriteerde plekjes. Gebruik de olie niet onverdund op je huid, dat kan te heftig zijn.

Anti rimpels

Naast dat het je huid acne vrij houdt, is oregano olie ook een perfect alternatief voor een anti-rimpel crème. Het bevat namelijk super veel antioxidanten die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen en andere schadelijke stoffen die je huid verouderen. Maak je eigen gezichtscrème met 20 druppels oregano olie, 4 eetlepels kokosnoot olie en 4 eetlepels moringa olie. Morninga olie pept je doffe, vermoeide en verouderde huid weer helemaal op en houdt je gezichtsspieren strak.

Nog veel en veel meer

Oregano olie is nog voor veel meer dingen goed door zijn antibacteriële werking. Gebruik het wanneer je verkouden bent, bij menstruatie pijn, tegen allergie, spierpijn, een koortslip en om je weerstand op pijl te houden. Het is een waar wondermiddel.

Gek op natuurlijke schoonheidsmiddelen? Hier word je ook blij van!