Yes! TikTok is weer eens onze redder in nood. En dat terwijl we het niet eens wisten! Het is uiteraard niet de eerste keer dat we via TikTok weer eens een nieuw receptje op de kop tikken, maar het is er wel eentje die zeker weten een blijvertje zal zijn. Met dit oreo sushi recept maak jij indruk op al jouw familie, vriendinnen en je bf!

Food TikTok

Dat er op TikTok veel eetliefhebbers zijn weten we inmiddels wel. De ‘Food TikTok’ kant van TikTok is goed aanwezig en komt regelmatig met nieuwe receptjes of ideetjes. Na de feta baked pasta, gevouwen wraps met en de dalgona ijskoffie is het nu de beurt aan de oreo sushi om onze hartjes te stelen. Geloof ons maar: dat doet het ook! Deze sushi kan prima op tafel als dessert, maar ook ’s middags bij een kopje thee of koffie óf als ontbijt. Gewoon wanneer jij er zin in hebt!

Het oreo sushi recept

Het lijkt wel iets gemakkelijker dan het daadwerkelijk is. Hoewel je maar twee ingrediënten nodig hebt, kost het toch wel iets meer moeite dan je in eerste instantie zou denken. Je hebt hiervoor alleen veel Oreo’s en melk nodig. In principe zou je iedere soort melk kunnen kiezen, maar er wordt volle- of havermelk aangeraden voor dit recept. Volg de volgende stappen om deze oreo sushi succesvol te maken (en daarna succesvol op te eten 😉 )

  1. Neem 15 á 20 oreo koekjes uit de verpakking en pak twee bakken.
  2. Schraap de vulling van de koekjes en doe deze in de ene bak. In de andere bak doe je de koekjes.
  3. Verkruimel de koekjes door ze in een keukenmachine te doen. Als je geen keukenmachine hebt, kun je het ook in een zak doen en deze vervolgens met een deegroller verkruimelen.
  4. Doe de kruimels terug in de bak en doe er een scheutje melk bij. Mix het samen.
  5. Voeg in de andere bak alle vulling samen tot een geheel en doe hier ook een klein scheutje melk bij, zodat het iets dunner wordt.
  6. Pak een stuk vershoudfolie en leg deze uitgevouwen op het aanrecht. Plaats vervolgens het deeg van de koek kruimels op de vershoudfolie en rol het uit met een deegroller tot een soort platte pannenkoek.
  7. Smeer de vulling uit over het deeg en verdeel het goed.
  8. Rol het dan zoals je gewend bent met sushi tot een rol. Snij ze vervolgens naar wens in stukjes.
  9. Optioneel: giet er wat gesmolten chocola overheen of doe het in een bakje ernaast, zodat je de oreo sushi erin kunt dopen.

Bekijk hieronder de TikTok-video met het oreo sushi recept:

@itzz.judezzOreo Sushi🤍🖤 ##fyp ##foryoupage ##foodtok ##foodtiktok ##viral ##oreosushi♬ levitating – favsoundds


Lees ook: 7x TikTok recepten die je NU wil maken