Ben je een keer klaar met al die zoetsappige liefdesfilms en ready voor het echte werk? Wij hebben voor jou een lijst samengesteld van Oscar-winnende films die je gewoon kunt bekijken op Netflix. Helaas zijn er een hele hoop afgehaald, maar toch kun je nog genieten van een paar parels. Achter elke titel vind je ook nog eens de IMDb score. Here we go!

la-la-land

Inception (8,8)

Een film met Leonardo DiCaprio als hoofdrolspeler, is gegarandeerd een klapper. De film gaat over een groep van vijf bedrijfsspionnen, waarvan Leo de personage van Dom Cobb speelt. In Inception plaatst Dom ideeën in het onderbewuste van anderen tijdens het dromen, wat hij ditmaal in opdracht van een Japanse zakenman doet.

Roma (7,7)

Roma’ speelt zich af in de jaren 70 in Mexico-Stad en schetst een portret van een gezin uit de middenklasse. Gedurende een jaar volgen we de hoogte- en dieptepunten die de familie meemaakt. Centraal staat het dienstmeisje Cleo.

Forrest Gump (8,8)

De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.

La La Land (8)

Het verhaal volgt Sebastian en Mia, die nader tot elkaar komen doordat ze een gemeenschappelijk verlangen hebben om datgene te doen waar ze van houden. Maar wanneer het succes op de loer ligt, worden ze geconfronteerd met enkele keuzes die hun liefdesrelatie op het spel zet en waarbij hun gekoesterde dromen dreigen verscheurd te worden.

Matrix (8,7)

De computerhacker Neo (Keanu Reeves) komt er achter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze “Matrix” gehaald, en samen met hen begint hij een strijd tegen de machines, om de mensheid haar vrijheid weer terug te geven.

Schindlers List (8,9)

Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.Saving Private Ryan (8,6)

Anna Karenina (6,6)

De vrouw van een Russisch aristocraat wordt verliefd op een officier van de cavalerie. Ze moet het voor haar man verbergen, maar is bang dat de relatie nooit kan lukken en haar zoon te verliezen.

The Godfather (9,2)

Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito’s adviseurs gekidnapt, om zo z’n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.

Wil je je liever focussen op de films met de hoogste IMDb score? Die kun je terugvinden in deze lijst.