Nog eventjes aftellen en we zitten alweer in 2020. Wat is het toch ontzettend snel gegaan het afgelopen jaar. Naar mijn idee heb ik ontzettend lang op de wc gezeten om vervolgens op 31 december weer naar buiten te komen. Afijn, tonight is the night en iedereen gaat het op zijn of haar eigen manier vieren. Hoe ik dat doe? Met mijn allerliefste vrienden natuurlijk.

Schermafbeelding 2018-12-31 om 11.24.25

Another year

Heel het jaar door zie ik ze eigenlijk al veel te vaak, maar hé daar heb je ze voor toch? The annoying, pain in the ass bitches that they are, maar je kunt niet zonder ze. Ze zijn echt de definitie van vriendschap en hoe ik dat voor me zie in deze wereld. Ze staan altijd voor me klaar en je kunt zo lekker jezelf zijn bij ze, snap je? Alhoewel ik deze chickies misschien niet al vanaf mn geboorte ken – hoeft ook niet, voelt het voor mij toch alsof ik ze al tientallen jaren in mijn leven heb.

Vorig jaar met oud en nieuw hebben we het ook samen gevierd én wat een fijne avond was dat. We hebben gegeten, gelachen gezongen en gehuild. De 4 g’s die eigenlijk noodzakelijk zijn voor elke geslaagde avond lijkt mij. Anyway, je voelde zoveel liefde om je heen dat ik gewoon eigenlijk geen man meer nodig heb in mijn leven óf sterker nog: ik word gewoon lesbisch. Waarschijnlijk snappen jullie wat ik bedoel.. Het oneindige geneuzel over hoe blij je wel niet met elkaar bent. Het klinkt heel cliché, maar toch maakt het je op dat moment de gelukkigste persoon ter wereld.

Vriendschap is…

Want vriendschap is een hele mooie vorm van liefde. Een die oppervlakkiger kan zijn en een die heel diep kan gaan. Misschien wel dieper dan romantisch liefde kan zijn. Romantische liefde komt en gaat, maar vriendinnenliefde kan voor het leven zijn. Misschien komt dat omdat er minder verwachtingen zijn en de liefde minder egoïstisch is, met meer ruimte voor de ander om zijn/haar leven te leiden zoals hij/zij dat wil. Het is in ieder geval een verbondenheid met de ander en liefde voor de ander omwille van de ander. Immers, je gunt jouw vriendinnen alle geluk van de wereld, zoals zij dat ook jou gunnen.

Vanavond staat er weer een nieuwe avond in mijn agenda vol met gezelligheid, liefde en vriendschap. Zijn met de mensen die jou boven jezelf uit laten stijgen, die moet je hebben in het leven. De beste versie van jezelf. Ik ga mezelf weer opmaken met de gedachte dat ik morgen waarschijnlijk weer huilend in mijn bedje lig met de zoveelste kater, maar ach wat kan het me schelen.. Zolang ik maar met mijn vriendinnen ben in 2019.

Happy New Year!