Ondanks dat jongere mannen *wat* kunnen hebben leveren ze vaak een hele boel ellende op. Het blijven nu eenmaal boefjes. En hoewel leeftijd niet alles zegt, kunnen we, wanneer we écht iets serieus willen, beter voor een oudere man gaan. Wij geven je 7 voordelen van het daten van een oudere man.

#1 Hij is beter in bed

First things first: oudere mannen zijn hoogstwaarschijnlijk beter in bed. Dit komt simpelweg omdat ze meer ervaring hebben met vrouwen. Sommige mensen zullen het een minder fijn idee vinden wanneer ze weten dat hun partner met meerdere mensen naar bed is geweest. Maar je weet wat ze zeggen: practice makes perfect.

#2 Hij heeft meer kennis

Oudere mannen hebben eenmaal meer levenservaring. Period. Maar ook omdat hij in een andere tijd is opgegroeid kan het zijn dat hij een andere kijk heeft op verschillende zaken. Dit kan leiden tot de meest diepzinnige en filosofische gesprekken.

#3 Hij wil settelen

Als een man ouder is, is er een grote kans dat hij de party fase achter zich heeft gelaten en klaar is om zich te settelen (met jou!). Aan een man, of moeten we zeggen jongen, die ieder weekend tot 6 uur ’s ochtends in de club staat en vervolgens niet in staat is om alleen thuis te komen hebben we natuurlijk helemaal niets.

#4 Hij is stabiel

Simpel gezegd: hij heeft gewoon zijn zaakjes op orde. Oudere mannen zijn niet meer “zoekende” in wat ze willen en hebben een duidelijk pad voor zichzelf uitgestippeld. That’s hot.

#5 Hij accepteert je voor wie je bent

Wijsheid komt met de jaren. Hij zal zich daarom ook geen zorgen maken als je een paar kilootjes aankomt of als je vergeten bent om jezelf te scheren, want hij weet dat dat niet is waar het leven om draait.

#6 Hij heeft zijn financiën op orde

Ook geld komt met de jaren, en een oude man kan hoogstwaarschijnlijk beter met zijn geld omgaan dan een jonge student. Ze hebben geleerd over belastingen, hypotheken en all that stuff en doen geen bizarre aankopen waar ze de dag erna spijt van hebben. Plus: de kans is groot dat hij trakteert wanneer jullie samen uit eten gaan ;).

#7 Hij is consequent

Of je het nu leuk vindt of niet, de kans is groot dat een oudere man veel date ervaring heeft. Hij weet dus ondertussen als geen ander wat hij in een partner zoekt. En áls hij dan voor je gaat kan je een bak aan commitment verwachten. Inconsistentie is een no go en je zult niet dagen genegeerd worden, of erger, geghost worden.

Lees ook: Een man van boven de 30 die nog single is? Kijk uit voor deze signalen