Vanaf volgende maand kunnen we weer genieten van al het moois van onze wereld dankzij Our Planet, een achtdelige Natural History-serie van Netflix. De serie is van de makers van de welbekende Planet Earth documentaires. Ditmaal met nog niet eerder vertoonde beelden van dieren in het wild en waarom het zo belangrijk is om alle mogelijke stappen te maken om de natuur te behouden zoals het is.

our planet Netflix FEM FEM

Our Planet

Het project heeft vier jaar geduurd om te filmen en ze zijn in totaal in 50 landen geweest met meer dan 600 bemanningsleden. De serie richt zich ook enorm op de opmerkelijke diversiteit van habitats over de hele wereld en dus zien we de afgelegen Arctische wildernis maar ook oerwouden in Zuid-Amerika. In de eerste aflevering worden we meegenomen van het Braziliaanse regenwoud tot de Noorse Spitsbergen-archipel en laten ze zien hoe elk fragiel leefgebied met elkaar is verbonden.

Ook verdiept deze serie zich in de belangrijke biomen van de aarde; de bevroren werelden, oerwouden, kustzeeën, woestijnen, graslanden, zoetwatergebieden en bossen. Met de beste cinematografen van de wereld, de beste onderzoekers en wetenschappers en ook door middel van de nieuwste cameratechnologie wordt je verliefd op onze planeet en komen er achter waarom het echt van belang is dat wij met z’n allen de natuur beschermen.

Our Planet: vanaf 5 april op Netflix.