Vanaf morgen kunnen we wekelijks het nieuwe negende seizoen van Over Mijn Lijk zien op televisie. Tim Hofman, ook bekend van YouTube-serie BOOS, presenteert het programma voor de tweede keer. Hoewel hij al ervaring heeft met het programma, was het het toch weer een heftige periode. Hij deed een boekje open over de heftige opnames van het nieuwe seizoen.

Over Mijn Lijk

In het programma Over Mijn Lijk staan ieder seizoen nieuwe verschillende mensen centraal die op wat voor manier dan ook ongeneeslijk ziek zijn. Deze vijf mensen, van alle leeftijden, worden door presentator Tim Hofman gevolgd en nemen hem en de kijkers mee in het leven, hun gedachten en gevoelens én verhalen. Deze beelden en verhalen zien we vervolgens afwisselend in de afleveringen die iedere week op televisie te zien zijn.

Heftige opnames

Tim Hofman nam in 2018 het presenteerstokje over van Valerio Zeno. Het programma kende een doorbraak en won zelfs een Televizierring. Nu zit het tweede seizoen op naam van Tim Hofman er aan te komen. Als we Hofman mogen geloven, waren de opnames onwijs heftig – ook voor hem zelf.

Wie denkt dat je dit ‘even’ doet, komt van een koude kermis thuis. Hij vertelde maandag in RTL Boulevard dat het presenteren van dit programma veel voorbereiding vergt. Hij maakt amper twintig minuten voor ze beginnen met draaien, kennis met de desbetreffende personen en stapt zó het leven in. Vanaf dat moment is er een vertrouwensband tussen de twee en maakt hij alles mee van dichtbij.

Voorbereidingen

Dat dit niet vanzelf gaat, is wel duidelijk. Hofman vertelt dan ook dat hij een leerproces heeft moeten doorstaan. Presenteren van dit programma betekent dat zijn leven er ook op aangepast moet zijn. Hij moet onder andere zorgen dat hij goed slaapt, mentaal fit is, maar ook fysiek fit is. Verder heeft hij na de opnames ook vaak wat te verwerken, waardoor hij soms moet huilen. Om alle indrukken en verhalen goed te kunnen verwerken gaat hij soms langs een psycholoog of therapeut.

Lees ook: Heftig; schandaal gebeurd tijdens de opnames van Temptation Island