Over je ex praten kan off limits zijn wanneer je met iemand nieuws aan het daten bent. Toch komt er een moment waarop je niet meer om dit onderwerp heen kan, en je het over je exen moet hebben met je nieuwe partner Je ex heeft immers een (groot) deel van je leven uitgemaakt. Maar over welke ex vertel je wel? En welke is niet noemenswaardig?

over je ex praten
Bron: You

Praten over je ex

Misschien is het niet fijn voor je date om gelijk te beginnen over je ex, maar als jullie al een aantal dates hebben gehad is het wel belangrijk om dit onderwerp aan te kaarten. Natuurlijk hoef je niet alle details op tafel te gooien, maar de reden dat jij en je ex uit elkaar zijn gegaan en wat je hiervan hebt geleerd zegt veel over je als persoon. Daarom kan je het prima over je exen hebben, op een respectvolle manier.

Over deze exen mag je het wel hebben

First things first: praat alleen over je ex wanneer je helemaal over diegene heen bent. Anders kan het zijn dat je nieuwe partner een rebound is! Over deze exen mag je het hebben als de tijd daar is.

Je eerste ex

Je eerste liefde vertelt een hoop over je. Of je nu 12 jaar was of 22, je first love vergeet je nooit meer.

Je ex waarmee je voor het eerst intiem was

Je partner wil uiteindelijk weten hoe jouw ‘eerste keer’ was, en met wie.

Je ex die nog niet over je heen is

Je nieuwe partner moet over deze ex weten voordat er miscommunicatie ontstaat als deze ex plots in je leven opduikt.

Je ex waar je spijt van hebt

Soms heb je wel eens een beslissing gemaakt die je meer pijn dan goed heeft gedaan. Het is belangrijk dat je je partner hierover vertelt. Zo kan de ander hier rekening mee houden voor de toekomst.

Je meest serieuze ex

Deze persoon zal de grootste ‘bedreiging’ zijn in de ogen van je partner. Dit is omdat de ander bang is dat je hem/haar zal verlaten voor deze ex. Stel je partner dus vooral gerust.

Over deze exen praat je niet met je partner

Als je voor een langere tijd ‘serieus’ met iemand bezig bent geweest is het belangrijk om dit op een gegeven moment met je partner te bespreken. Toch hoef je niet je hele dating history van A tot Z op tafel te gooien. Je partner zit er hoogstwaarschijnlijk niet op te wachten om over je random hook ups en one night stands te horen. Deze mag je lekker privé houden.

Lees ook: De reden dat je niet begrijpt wat je ooit in je ex zag