Overheerlijke gerechten met truffel, ja wat moeten we nog meer zeggen? Truffel is eigenlijk altijd wel goed toch en het maakt ieder gerecht net een tikkeltje lekkerder. Tenminste dat is onze mening, daarom hebben we ervoor gekozen om 3 heerlijke gerechten inclusief truffel met jullie te delen. Eet smakelijk!

Pasta met paddenstoelen en truffelolie

Pasta-pesto, pasta bolognese of pasta carbonara kent iedereen en zijn we stiekem een beetje zat. Past is een nieuw jasje: een overheerlijk gerecht met heel veel paddenstoelen en de overheerlijke smaak van truffel, moet ik nog meer zeggen?

Gerechten met truffel FEMFEM

Wat heb je nodig?

  • 1 pak pasta naar keuze
  • Olijfolie
  • Roomboter
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 handje peterselie, fijn gesneden
  • bakje oesterzwammen
  • bakje  shiitakes
  • bakje grotchampignons
  • Truffelolie
  • Pecorino kaas
  • zwarte peper

Zo maak je het:

  1. Snijd de knoflook en rode ui klein en bak ze in een beetje olijfolie;
  2. Snijd vervolgens alle paddenstoelen redelijk groot en voeg deze toe;
  3. Kook de pasta zoals op de verpakking;
  4. Laat de pasta uitlekken en voeg een beetje roomboter, peper en zout toe aan de pan met paddenstoelen;
  5. Verdeel de pasta over de boorden en wees vooral niet zuinig met de truffelolie die je hierover doet;
  6. Maak het gerecht af met verse peterselie, Pecorino en de zwarte peper.

Aardappel truffelsoep

Wil je eens iets anders dan een standaard tomatensoepje vooraf? Kies dan eens voor deze aardappel truffelsoep, een culinair recept die gemakkelijk te bereiden is.

Potato soup with truffles

Foto: kabVisio via Istock

Wat heb je nodig?

  • 2 verse truffels of truffelolie
  • 400 gram aardappelen
  • 700 ml water
  • 1,5 paddenstoelen of kippenbouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 grote ui
  • 150 ml kookroom
  • 2 eetlepels zwarte truffelolie

Zo maak je het:

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken;
  2. Verhit het water in een soeppan en laat het bouillontablet hierin oplossen;
  3. Snijd  de ui en knoflook in kleine stukjes en voeg deze samen met de aardappels en rozemarijn toe aan het water en laat het zo’n 12 minuten zachtjes koken;
  4. Schenk de laatste minuut het kookroom erbij en de truffels toe;
  5. Pureer met een staafmixer de soep tot een gladde massa;
  6. Roer de parmezaanse kaas, één eetlepel truffelolie en peper en zout toe en laat het nog een paar minuten op het vuur staan;
  7. Verdeel de soep over 4 borden en voeg voor het beste resultaat overal nog een beetje truffelolie toe en smullen maar!

Vegan champignon risotto

Ook aan de vegetariërs is er gedacht en de mensen die af en toe best zonder vlees kunnen. Deze vegan champignon risotto is heerlijk romige en staat al binnen 45 minuten op tafel.

Mushroom Risotto served in a bowl, selective focus

Foto: vm2002 via Istock

Wat heb je nodig?

  • 1 ui
  • 1,5 liter plantaardige bouillon
  • 15 ml olijfolie
  • 300 gram risotto rijst
  • 500 gram kastanje champignons
  • 30 ml vegetarische boter
  • zeezout en zwarte peper (om het wat extra smaak te geven)
  • peterselie
  • truffelolie

Zo maak je het:

  1. Zet water op voor de plantaardige bouillon;
  2. Pak een koekenpan en verwarm hier de uiten in met een beetje olijfolie;
  3. Als de uitjes gefruit zijn kun je de champignons toevoegen
  4. Voeg vervolgens de rijst toe en voeg de helft van de 1,5 liter bouillon toe en laat dit voor 20 minuten met de deksel op de pan sudderen;
  5. Na deze 20 minuten voeg je de helft toe van de overgebleven bouillon toe en laat dit 10 minuten staan en tot slot het laatste beetje bouillon die je zo 5 tot 10 minuten op het vuur laat staan;
  6. Als het een mooi geheel is kun je het vuur uitzetten en de boter, peper en zout toevoegen;
  7. Verdeel de risotto over 4 borden, een beetje truffelolie en peterselie erbij en genieten!

Lees ook:

Gevulde zoete aardappel: ons nieuwe favoriete kostje