Nog eventjes en dan is het weer zover: Pasen. Dat betekent dat we weer kunnen genieten heerlijk samen zijn met familie en vooral veel eten. Maar heb je nog geen idee wat je wilt eten met Pasen maar wil je wel iets speciaals doen? Wat dacht je van het maken van brood met blauwe bessen voor het ontbijt? We hebben namelijk een overheerlijke recept die we graag alvast met jullie delen.

paasbrood FEM FEM

Ingrediënten:

  • 100g havermeel*
  • 100g zelfrijzend bakmeel
  • 2 grote of 3 kleine bananen (+/- 250-300g)
  • 200g blauwe bessen
  • 3 eieren
  • 100g skyr naturel of magere kwark
  • (Eventueel 1 a 2 el honing of agave siroop)

Bereiding paasbrood:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de havermeel* en bakmeel bij elkaar in een grote kom en mix het een beetje door elkaar.
  • Pak een andere bak en doe de rest van de ingrediënten, behalve de blauwe bessen, hier in en mix het tot een mooi glad beslag.
  • Voeg nu het meel bij het beslag en gebruik een mixer om het nog eens goed door elkaar te mixen.
  • Als laatste voeg je de blauwe bessen toe aan de mix. Roer 1 keer om met een vork.
  • Vet de bakvorm goed in en doe het beslag erin.
  • Zet de bakvorm vervolgens 30-35 minuten in de oven.
  • Snijd in 12 plakken en serveer warm met een beetje honing of notenpasta.

Tip: Om er wat citroensap toe te voegen zorg je voor een een vleugje frisheid in het brood.

Happy Easter!

Wil jij je ook alvast voorbereiden voor Koningsdag? Dit zijn absoluut de feestjes die je dit jaar níet wilt missen.