Het is weer bijna Pasen en dat betekent dat we weer kunnen genieten van een heerlijk paasontbijt of -lunch. Het liefst doen we dat met een mooie gedekte tafel. Met deze ideeën en inspiraties zorg je voor een mooie gedekte tafel.

Pasen
Bron: Pinterest

Ideeën voor een mooie tafel

Het kan lastig zijn om iets te bedenken wat je hele tafel op gaat fleuren, maar geloof ons: het hoeft niet lastig te zijn. En het hoeft ook niet helemaal uitgebreid. Met een paar kleine dingen kan je er al voor zorgen dat je tafel er geweldig uitziet. Scoor bijvoorbeeld een groot paasei bij HEMA of Jamin en zet dat midden op tafel. Het gaat prachtig samen met een bos gekleurde bloemen, of een paar paastakken. Je kunt ook wat kleine paaseieren halen in verschillende smaken. Doe ze in een klein gekleurd kommetje of vogelnestje en leg dat op ieder bord. Het is ook leuk om de paaseieren in een mandje te doen en op tafel neer te zetten.

Dit is iets dat we ieder jaar zien terugkomen, maar in plaats van dat je een ei in eierdop zet, kan je er ook een minipaashaas in doen. Nét even anders. Misschien niet waar het voor bedoeld is, maar wel hartstikke leuk (en fotowaardig). Als je het écht heel simpel wil houden, haal dan een gekleurd tafelkleed en servetten, een bos bloemen en paaseieren. Zorg ervoor dat al het servies zilver of goud is en voila je tafel is klaar. Als laatste idee hebben we een Pasen charcuterie board. Super makkelijk om te maken! Zet een paar Paas lekkernijen op een grote houten bord, samen met wortels, kaas, fruit en toastjes. Maakt de tafel meteen een stuk gezelliger.

Inspiratie op een rij

Nog wat inspiratie nodig? We hebben nog een paar plaatjes voor je op een rijtje gezet. En denk vooral niet te moeilijk, want met een paar kleine, simpele dingen, heb je al een erg mooie tafel voor Pasen. We wensen iedereen alvast een ontzettend fijne Pasen – aan een prachtig gedekte tafel.

Lees ook: Action verkoopt gouden bestek voor een mini-prijsje