Hij stelt voor om voor je te koken, lekker flesje vino erbij met een filmpje op Netflix als dessert. Prima date night, nietwaar? Afijn, manlief waar je sinds kort mee aan het daten bent komt uit de keuken en rapapa wat heeft hij gemaakt? Juist, pasta met pesto. Negen van de tien keer is dit het gerecht wat je krijgt als er voor het eerst voor je wordt gekookt. Maar wat vinden we daar nou eigenlijk écht van dames? Zijn we pasta pesto moe?

pasta pesto man FEM FEM

Je bent net voor het eerst op kamers en in plaats van een moeder (of vader) die elke dag voor eten zorgt moet je nu ook zelf gaan koken. Te ingewikkeld heb je geen zin in dus wat is een van de eerste gerechten waar je mee begint? Inderdaad: een pasta gerecht. Je doet er wat kip bij, voegt wat pesto toe en voilà, je hebt een heerlijk avondmaal. Kijk, er is eigenlijk niks mis met zo’n pasta gerecht maar opvallend is wel, na een discussie bij ons op de redactie met de dames van FEM FEM en mannen van MAN MAN, is dat dit toch echt wel negen van de tien keer het gerecht is wat je krijgt als een man voor het eerst voor je kookt.

Gemak

De boys van MAN MAN leggen uit dat het allemaal gaat om een combinatie van gemak én smakelijk – logisch natuurlijk – maar laten we eerlijk wezen, er zijn toch behoorlijk veel recepten die én makkelijk zijn om te maken én goed smaken? Waarom dan telkens weer de pasta met pesto? Waarom geen pasta met aubergine en tomaat bijvoorbeeld? Of iets met gerookte zalm? Of gewoon een gerecht zonder pasta?

Iets met ‘never change a winning team‘ wordt geroepen. Pasta met pesto is een veilige keuzen en vrijwel altijd goed. Het enige verschil, volgens de mannen bij ons op de redactie, is dat wanneer je het voor je date kookt dan gebruik je minder pesto want hè, te veel knoflook wil je natuurlijk ook niet.

Conclusie

Er is natuurlijk helemaal niks mis mee. Als een man voor je wil koken is het toch juist fijn? Kijk, creatief is het misschien niet maar ach, de liefde gaat door de maag. Als ik verliefd ben, ben ik al gelukkig als hij een broodje kaas voor me maakt.

Wil je jouw pasta met pesto toch net even iets anders maken? Check dan de recept van garnalen courgetti met pesto van Foodini. Smakelijk!