Wat nou als lekker eten en gezondheid gewoon hand in hand kunnen gaan? Bij pasta denken we namelijk vaak een een zware en wat ongezondere maaltijd, maar dit hoeft echt niet altijd het geval te zijn. Dit pastarecept is super fris (perfect voor de lente) en ook nog eens goed voor je brein. Wij duiken meteen de keuken in, if you don’t mind.

pastarecept
Foto door Mark Weinberg

Goed voor je brein

Een pasta die goed is voor de gezondheid van je hersenen, hoe zit dat nu precies? In dit recept zit 230 gram walnoten verwerkt, en volgens verschillende studies dragen walnoten bij aan je brain health. Dit komt door de hoeveelheid Omega-3 die in de noten zit. Walnoten zijn een enorm goede bron van meervoudig onverzadigde vetten, en ze mogen eigenlijk niet in je eetpatroon missen. En als dat nog niet genoeg was bevat dit recept ook nog eens een hoop olijfolie – wat rijk is aan antioxidanten. Dit ondersteunt je cognitieve functie en zorgt ervoor dat je langer leeft. Winning!

Lente pasta met rozemarijn en gebakken walnoten

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig: 230 gram walnoten (of pistachenoten of hazelnoten), 500 gram groene asperges, 500 gram pasta (orecchiette of cavatelli), 125 ml olijfolie, 1 takje rozemarijn en 150 gram feta.

Dit ga je doen:

  1. Breng een ruime pan met water (en zout!) aan de kook. Blend de noten tot je een ‘crumble’ hebt.
  2. Trim de asperges en snijd in stukjes van een halve centimeter.
  3. Kook de pasta al dente, en bewaar een kopje kookwater.
  4. Wanneer de pasta aan het koken is, doe de helft van de olijfolie, de rozemarijn en de walnoten in een pan met peper en zout. Bak 3-5 minuten tot de walnoten goudbruin zijn.
  5. Voeg de asperges toe en bak nog 1-2 minuten.
  6. Haal de pan van het vuur en pluk de rozemarijn van het takje. Voeg de feta toe in stukjes en roer tot de kaas bijna gesmolten is.
  7. Voeg de pasta toe aan de walnoten en meng alles. Als het nodig is kan je een beetje van het kookwater toevoegen.
  8. Voeg nog peper en zout toe, et voilà!

Lees ook: Zelf makkelijk pasta maken zonder pastamachine