Als we het over kersttradities hebben, komen we al snel met tradities als cadeautjes voor vrienden en familie, gezelligheid en leuke dingen doen met de mensen van wie we houden. Dit allen hoort natuurlijk bij een onvergetelijke kerst, maar vaak vergeten we nog één klein dingetje. Het kijken van kerstfilms natuurlijk of nog specifieker: het kijken van Home Alone en Gremlins.

Pathé draait Home Alone en Grim.. in de bioscoop deze kerst FEMFEM

Op het grote doek

Pathé weet dat wij stiekem allemaal deze kerstfilms thuis kijken. Lekker met z’n allen op de bank, dekentje erbij en niet te vergeten een groot glas warme chocomelk en kerst kan beginnen. Op kerstavond, 1ste en 2de kerstdag wordt Home Alone altijd op tv afgespeeld. Zit jij deze kerst voor het eerst bij je schoonfamilie en weet je nog niet of zij ook aan deze kersttraditie doen? Of wil je deze film gewoon nog een keertje zien en dan op het grote bioscoopscherm? Dat kan dus deze december bij Pathé.

Wie kent hem niet?

Home Alone, de film waarin de achtjarige Kevin McCalister per ongeluk door de rest van het gezin wordt vergeten. Hierdoor brengt hij de kerstdagen alleen door in het grote huis. Toch is hij niet helemaal alleen. Hij krijgt te maken met twee niet hele slimme inbrekers die Kevin buiten de deur moet houden. Hiervoor verzint hij allerlei slimme en grappige oplossingen die ervoor zorgen dat er zeker gelachen wordt tijdens kerstmis.

Een lief beestje…

Gremlins is naar mijn mening een iets minder bekende kerstfilm, maar zeker niet onmisbaar tijdens deze dagen. Als je van wat meer spanning houdt mag je deze film zeker niet aan je voorbij laten gaan. Deze spannende horror-komedie film waarin een man een kerstcadeautje zoekt voor zijn zoon. Hij vindt in Chinatown een leuk klein beestje, maar het beestje mag geen water, eten en na middennacht geen fel licht. Zijn zoontje gaat hier niet nauwkeurig genoeg mee om, waardoor er een groene Gremlin wordt geweekt. Dit kan niet goed gaan…

Eenmalig

Voor beide films is dit een eenmalige actie, maar gelukkig wel bij iedere Pathé door het hele land. Beide films draaien op (bijna) hetzelfde tijdstip in iedere bioscoop. Zo draait Home Alone vanaf zaterdag 9 december op 15:00 in de meeste Pathé vestigingen en Gremlins draait vanaf zaterdag 16 december ook bij de meeste vestigingen om 15:00. Kijk voor de precieze data en tijden even op de website van Pathé classics.