Relaties gaan vaak in ups and downs. Het is dan ook heel normaal dat je op sommige momenten in de knoop zit met je eigen gevoelens en gedachten. De oplossing kan in dat geval een kleine break zijn, maar vaak durven we dat niet aan te geven. Een pauze in je relatie is namelijk voor de buitenwereld een teken dat het gedoemd is om te mislukken. Maar dit is eigenlijk helemaal niet waar. Soms kan een kleine pauze juist de ruimte bieden om alles op een rijtje te zetten voor jezelf. Wil je dit graag met je partner bespreken? Wij helpen je een handje.

pauze in jullie relatie
Bron: Gossip Girl

Wanneer moet je een break nemen?

Het kan zijn dat jullie even een minder fijne periode kennen in jullie relatie. Jullie belopen allebei je eigen pad en hebben om de haverklap kleine ruzies om niks. Op dit soort momenten is het juist goed om te kiezen voor een kleine pauze in de relatie, omdat het gevoel er waarschijnlijk nog wel is. Jullie zitten alleen even niet op één lijn en hebben de tijd nodig om daar weer te komen.

Waar moet je aan werken als je een pauze in je relatie wil?

Het is wel belangrijk dat je een korte pauze neemt. Hoewel je zou denken dat je misschien een aantal weken een break moet nemen, zit dit in werkelijkheid anders. Maximaal een week is eigenlijk het beste. Een te lange pauze zorgt er namelijk weer voor dat jullie eventuele issues uit de weg gaan en dat is niet goed voor de toekomst. In die week is het belangrijk dat je een gezond en normaal ritme oppakt en de tijd neemt om aan jezelf te denken.

Hoe vertel je je partner dat je een pauze wil?

Het is belangrijk dat je de bovenstaande vragen voor jezelf goed kunt beantwoorden, zodat je dit ook goed aan je partner kan vertellen. Blijven communiceren is belangrijk dus je moet niet bang zijn om te zeggen wat je voelt. Grote kans dat je partner de break ook wel kan gebruiken. Leg hem dus goed uit waarom jij vindt dat een pauze de juiste stap is in jullie relatie én waar je aan wil werken. Geef aan dat je in de toekomst wil kijken en uiteindelijk wil werken aan een fijnere connectie. Vergeet overigens geen lengte van pauze af te spreken, zodat jullie beide weten waar jullie naar toe werken.

Lees ook: Samen dronken worden: het geheim van een succesvolle relatie