Maak jij ook altijd 50 selfies om ze vervolgens allemaal te verwijderen? Je bent niet de enige. Er is namelijk een reden waarom we onszelf knap vinden in de spiegel en lelijk op de foto. Maar natuurlijk kan hier iets aan gedaan worden! Met deze tips sta jij perfect op iedere foto!

#1 Het juiste licht

De belichting is misschien wel het allerbelangrijkst wanneer jij een Insta proof picture wilt maken. Ga daarom nooit om 12 uur ’s middags in de volle zon staan, maar kies liever voor het zachte licht wat je van nature aan het einde van de middag hebt. Zo ziet je huid er extra glowy uit!

#2 Een goede camera

De juiste camera kan je foto doen staan of vallen. Daarom is het enorm belangrijk dat je een goede kwaliteit camera hebt. Gelukkig is het 2021 en hoef je niet meer met een spiegelreflexcamera rond te sjouwen. Eerder schreven we al hoe indrukwekkend de camera van de nieuwe iPhone 13 is, maar dat willen we hier nog eens benadrukken. Pro kwaliteit in broekzak formaat!

#3 Know your angles!

De juiste hoeken, of angles, zijn enorm belangrijk voor een goede foto! Wil je langere benen? Zorg dat je de foto vanaf onder maakt. Pro tip: zorg voor wat beweging in je foto om hem minder statisch te maken. Zet bijvoorbeeld een been in een hoek of een arm in je zij. Je kunt ook je hele lichaam een kwartslag draaien en vervolgens in de camera kijken. Saaie foto’s zijn not done! 

#4 Maak meerdere foto’s

Eén foto is géén foto. Blijf daarom poseren en laat de cameraman of vrouw de hele tijd klikken. Vaak zijn de foto’s die in between poses zijn gemaakt het leukst!

#5 Weet wat jouw ‘goede kant’ is

Vaak heeft iedereen wel een lievelings kant van zijn/haar gezicht. Zorg er dus voor dat die kant naar de camera gericht is!

#6 Smile! 😉

Of smize, wat betekent dat je lacht met enkel je ogen. Dit kan even wennen zijn, maar het maakt je foto net iets speelser dan wanneer je straight in de camera kijkt.

Lees ook: Kijk je altijd je eigen Instagram stories terug? Dit is waarom