Heb jij eindelijk een knappe man aan de haak hebt geslagen, begint je beste vriendin te zeuren over het feit dat hij te jong is. Dit brengt jou dan ook weer aan het twijfelen, waardoor het vaak uitloopt op niks. Ook komt het vaak voor dat wij vrouwen vallen op oudere mannen, want die lijken toch altijd betrouwbaarder en zelfverzekerder. Al met al valt er veel te discussiëren over relaties en het perfecte leeftijdsverschil. Wij hebben het verlossende woord, hoeveel schelen jij en je partner?

perfecte leeftijdsverschil relatie FEMFEM

Het verlossende woord

Vergeet de artikelen en berichten waarin staat dat jouw ware liefde nog niet eens geboren is, omdat er tegenwoordig zoveel mensen kiezen voor een veel jongere partner. Of die gekke plaatjes op Facebook die zeggen: als je nog één keer faalt bij een wiskunde toets dat je maar voor een hele oude rijke man moet gaan. Leuk voor eventjes hoor zo’n groot leeftijdsverschil, maar uit onderzoek op de Emory Universiteit in Atlanta blijkt dat één jaar leeftijdsverschil het allerbeste is. Ben jij een jaartje ouder of is hij de oudste van de twee, dat maakt niets uit.

Waar vallen jullie onder?

Uit dit onderzoekt blijkt namelijk dat als het leeftijdsverschil in een relatie één jaar is, de kans op een scheiding 3% is. Tegenover een vijfjarig verschil die 18% meer kans heeft op een scheiding of zelfs 39% voor de partners die 10 jaar verschillen. Ben jij toch gevallen voor die oude rijke man of die knappe jonge god, dan moet je toch nog maar eens nadenken. Bij een leeftijdsverschil van 20 jaar ligt het percentage voor een scheiding zo rond de 95%.

Uitzonderingen

Het onderzoek is uitgevoerd onder 3.000 respondenten, dit onderzoek is vervolgens compleet onderzocht door experts. Experts uit verschillende vakgebieden die samen deze conclusies konden trekken. Zoals altijd zijn er ook hier uitzonderingen, er zijn ook koppels waarbij een groot leeftijdsverschil juist goed werkt. De ene relatie is tenslotte de andere niet.

Lees ook:

Obstakels die je tegenkomt wanner je iemand date met een groot leeftijdsverschil