Make-up komt in allerlei vormen en soorten. Elk seizoen is er hier en daar een nieuwe trend op het gebied van wenkbrauwen, lopen we massaal met die ene smokey eye look of proberen we iets nieuws uit. Het kan daarom ’s ochtends best een karwei zijn om jezelf weer voor de spiegel te slepen en jezelf wat te fatsoeneren.

Hierom nemen steeds meer vrouwen permanente make-up. Dit scheelt een hoop tijd en zorgt ervoor dat je wakker wordt met die mooie feather looking wenkbrauwen. Net even die opvulling van kale gaatjes in je wenkbrauwen en je ogen aanzetten met een dun lijntje. Met permanente make up hoeft dit niet elke ochtend opnieuw. En denk je nu aan een heel heftige look met Marlene Dietrich wenkbrauwen in de vorm van superdunne streepjes? Nergens voor nodig. Bij de meesten zie je de permanente make up namelijk niet zitten, maar geeft het wél dat beetje extra.

Woman Applying Black Mascara on Eyelashes with Makeup Brush, Grey Background

Wat is permanente make-up precies?

Zoals het woord al doet vermoeden, is permanente make-up een soort tatoeage dat voor een bepaalde tijd op je huid blijft zitten om het effect van make-up na te bootsen. Er zit wel een verschil tussen een tattoo en permanente make-up. Een tatoeage wordt namelijk in het onderhuids bindweefsel geplaatst, waardoor deze écht permanent blijft zitten. Permanente make-up wordt in de ‘lederhuid’ geplaatst, dit zorgt ervoor dat het proces minder pijn doet maar ook dat het niet permanent blijft zitten. Het kan erg verschillen qua langdurigheid, zo kan je permanente make-up er één jaar op blijven zitten maar dit kan ook vier jaar zijn. Er zijn veel soorten permanente make-up die je kunt laten aanbrengen. Zo kun jij je wenkbrauwen laten doen, je lippen accentueren, een eyeliner laten zetten of zelfs blush op je wangen laten zetten. Allemaal dingen die ervoor zorgen dat je beautyroutine net wat sneller gaat.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Brittany Sullivan (@brittsully) op

Tips bij het laten zetten van permanente make-up

Het allerbelangrijkste dat je moet weten voordat je begint aan permanente make-up, is hoe je het precies wilt. Wanneer je niet goed aangeeft bij de zetter hoe je het in je gedachten hebt dan kan het weleens heel anders uitpakken dan hoe je gedacht had. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want het is niet zomaar even weg te halen. Laat de zetter van jouw make-up eerst bijvoorbeeld je wenkbrauwen zetten met normale make-up, zodat je kan zien hoe het resultaat wordt. Ook kan je foto’s laten zien van hoe je normaal gesproken je make-up aanbrengt, zodat de zetter een goed beeld heeft van jouw wensen. Ten tweede is het altijd handig om grondig onderzoek te doen naar de salon waarbij je het gaat laten zetten. Kijk goed naar de foto’s en vraag jezelf af of jij de stijl die zij hanteren, bij jou vindt passen.

Waarom zou je het doen?

Er zijn veel verschillende redenen waarom iemand kiest voor het laten zetten van deze ‘tatoeage’. Vaak lukt het ons niet om die perfecte wenkbrauwen van onszelf te krijgen en gebruiken we daarvoor elke dag make-up. Maar ook dit kan soms niet helemaal gaan zoals je wilt, omdat je er misschien simpelweg niet zo’n kei in bent. Dan kan microblading voor jou de perfecte oplossing zijn. Zo wordt je wakker met jouw gewenste wenkbrauwen en hoef je je niet druk te maken over het aanbrengen van je wenkbrauwen in de ochtend en of deze wel goed uitpakken. Ook is het voor velen simpelweg een kwestie van tijd besparen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Brittany Sullivan (@brittsully) op

Hoeveel pijn doet het?

Iedereen zijn pijngrens ligt natuurlijk ergens anders, maar wat wel zeker is is dat de zetter er alles aandoet (mocht het een goede salon zijn) om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk pijn eraan overhoudt. Voor het zetten, in tegenstelling tot een echte tattoo, wordt je namelijk ingesmeerd met een middeltje dat ervoor zorgt dat de pijn verdwijnt. Ook gaat het genezen van je permanente make-up een stuk sneller dan een normale tatoeage. Wél komen er dezelfde dingen bij kijken, zoals vervellen of wat jeuk.

Durf jij permanente make-up een kans te geven?