Het is lente en de eerste rokjesdagen zijn alweer geweest. Althans, voor sommige vrouwen maar zeker niet voor mij. Ik ben van nature gezegend met veel, warmbruin, haar en ik kan jullie vertellen: dat groeit niet alleen op mijn hoofd in een hoog tempo door. Elke dag een kwartier eerder opstaan voor een scheerbeurt is in mijn geval dan ook nodig maar als ik de keuze heb om een lange broek aan te trekken kies ik meestal daarvoor. Makkelijk in de ochtend, maar zeker niet altijd tijdens het verloop van de dag.

Wanneer je stoppels de spelbreker zijn

Op sommige dagen kom je wel eens voor verrassingen te staan. Precies op dat soort dagen kan ik er van balen dat ik die ellendige scheerbeurt weer heb overgeslagen. Bijvoorbeeld wanneer ik toch besluit om uit te gaan na het werk: vervolgens trek ik m’n jasje uit om er dan achter komen dat die okseltjes niet zo glad zijn als ik had gehoopt. Dat voelt voor mij a-relaxed. Herkenbaar? Voor mij is de ergste situatie bij een ongeplande date: stoppelbenen zijn voor mij reden nummer één om me in moeilijke bochten te wringen om alsnog een snelle scheerbeurt te pakken of de date zelfs te cancellen. IJdel? Misschien wel, maar ook de waarheid.

Een soort schietpistool speciaal voor de vrouw

Ik heb geëxperimenteerd met een epileer apparaat maar toen ik mezelf minuten lang pijnigde vond ik dat mooi geweest. Terug naar het scheermes dus. Tot ik twee weken geleden een cadeautje toegestuurd kreeg van Philips en er een nieuwe ontharingswereld voor me open ging. In het doosje zat een mooi apparaat dat lijkt op een soort schietpistool in off white en rose goud, speciaal voor de vrouw. Hierbij zaten opzetstukjes voor de oksels, de bikinilijn, het gelaat en de benen. Dit apparaatje bleek de Philips Lumea Prestige te zijn: een IPL apparaat. Met het juiste gebruik zou ik voor twee maanden van die oncharmante benen af zijn, zonder dat ik daar elke ochtend eerder voor hoef op te staan. Normaal gesproken ben ik niet zo van de gebruiksaanwijzingen maar bij zo’n apparaat is dat toch even anders. Hiervan leerde ik dat ik de delen die ik wilde behandelen gewoon mag scheren, sterker nog, dat het apparaat dan beter werkt. Het apparaat zorgt ervoor dat de haarzakjes door middel van lichtflitsen in rust stand worden gebracht waardoor ze geen nieuwe haartjes meer aanmaken. De eerste 6 tot 8 weken is het de bedoeling dat het gewenste gedeelte eens in de twee weken wordt behandelt. Vervolgens hoeft het slechts één keer in de vier tot acht weken herhaald te worden. Ook handig om te weten was dat ik moedervlekjes beter kon ontwijken en dat het apparaat niet goed werkt bij vrouwen met een hele donkere huidskleur of bij vrouwen met een hele lichte, rode of grijze -haarkleur.

philips-lumea-prestige-femfem
philips-lumea-ipl-femfem

Me-time

Met mijn porselein witte huidje en donker haar zou het apparaatje bij mij goed werken. Dus sprong ik thuis meteen de douche in, scheerde ik de te behandelen delen, trok ik vervolgens mijn badjasje aan en ging ik met de Lumea aan de slag. Het apparaat heeft een functie om je huidtint heel snel te analyseren en baseert daar de sterkte van de flitsen op. Bij mij kwam dit, vanzelfsprekend, uit op de lichtste huidskleur. Vervolgens was het een kwestie van huidcontact maken en kijken hoe het werkt. Eerlijk gezegd geloofde ik van te voren niet dat het pijnloos was maar toen ik het eenmaal probeerde bleek het enige gevoel wat ik van het apparaat kreeg plaatselijke warmte te zijn. Stiekem eigenlijk zelfs wel chill. Het volgende half uurtje besteedde ik aan het ontharen van mijn benen en bikinilijn en eigenlijk was dat de meest fijne vorm van me-time voor die dag. Nu is het inderdaad niet zo dat ik meteen haarvrij door het leven ga: de stoppeltjes zijn weer terug en horen voorlopig nog even bij mijn leven. Tot het moment dat de Lumea app me herinnert aan het feit dat het tijd is voor mijn tweede “beurt”, kan ik dus gewoon met de scheermesjes aan de haal als ik met m’n beentjes in de zon wil zitten of de dag toch weer anders loopt dan gepland. Ondertussen kijk ik uit naar de meest zorgeloze, haarvrije, zomer. I will keep you posted.