Het is je wellicht al opgevallen (of we hebben het nu forever voor je verpest), maar er zit er een enorme piep in de afleveringen van Expeditie Robinson. En dat is veel kijkers opgevallen. De makers van het programma leggen nu uit wat de reden daarvan is.

Bron: Expeditie Robinson

Klachten

Niet alleen nu, maar ook in vorige seizoenen was het verschrikkelijke geluid te horen. Expeditie Robinson-makers krijgen daar massaal veel klachten over. “Waarom zit er steeds een hoge piep in expeditie Robinson of heb ik ineens tinnitus?”, reageerde een kijker. “Ligt die piep nou aan de tv hier of aan Expeditie Robinson?”, vroeg een ander zich af. Als je er op let, is het inderdaad super irritant. Pieeeeep!

Cicaden

“We hebben het al regelmatig zien langskomen in de comments: wat is toch die vervelende pieptoon?”, schrijft het Expeditie Robinson-account. “Hierbij een korte video met uitleg. Spoiler: Het is niet onze schuld.” In het filmpje leggen de makers uit dat dit het geluid is van cicaden: een groep insecten van ongeveer 40.000 verschillende soorten. Ze “zingen” door hun kleine plaatjes te laten trillen met behulp van hun sterke spieren. Maar ja, zingen is het niet echt. Want het is behoorlijk irritant.

De makers van het programma kunnen hier dus helemaal niks aan doen. Jammer weer. Maar één kijker is daar niet helemaal mee eens: “Kan het niet weggefilterd worden dan? Voegt niks toe aan het programma, het irriteert juist. Net als de nieuwe presentator, die voegt ook niks toe.” Nou, nou, nou.

Het artikel gaat verder onder de video.

Deelnemers klagen ook

Maar niet alleen kijkers hebben hier verschrikkelijk veel last van. Want ook Expeditie kandidaat-Harry Piekema was he-le-maal klaar met het geluid. “Voor de audio niet….maar onze oren!! Het is echt een klein beestje met het geluid van een cirkelzaag, de hele dag”, schrijft het Albert Heijn-gezicht onder de post. Zo irritant!