Heb jij al twee (of meer) oorbelgaatjes en ben je toe aan de volgende stap? Dan zijn piercings een logische opvolger. Misschien weet je al precies wat voor soort je wil gaan zetten. Heb je ook al nagedacht over je piercingplek? Piercings zijn ontzettend stoer, nu is het ook zo dat je echt wel een beetje een partijtje stoer mag zijn om er een te zetten. Het doet namelijk best wel pijn! Wij zochten voor je uit welke 5 plekken het pijnlijkst zijn.

@pinterest
@pinterest

5. Neus

De beste plek om een piercing te laten zetten is je neus, deze doet (volgens kenners) het minst pijn. Natuurlijk zul je het wel gaan voelen. Of je er echt veel last van gaat hebben hangt natuurlijk af van je pijngrens. Bij je neus is de kans groot dat je piercing door je huid gaat, wanneer dit het geval is doet je piercing het minst pijn. Wanneer deze door het kraakbeen gaat, zal je hier wat meer last van hebben.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @nose_piercings

4. Lip

Bij lippiercings hangt de pijn af van de locatie waar je hem zet. Lippiercings kĂșnnen veel pijn doen. Soms is er bij het laten zetten van een lippiercing niks aan de hand, dan voel je een lichte prikkel, maar die is daarna weer weg. Maar het kan ook zijn dat er tijdens het zetten een kleine zenuw wordt geraakt. Dan kun je hier wat meer last van hebben. Het raken van deze zenuw veroorzaakt geen ernstige of langdurige problemen.

3. Kraakbeen

Piercings op je kraakbeen zijn eigenlijk alle piercings die je kunt zetten op je oor. Deze piercing moet dus door een harder oppervlak dan de huid, waardoor dit pijnlijker is. Het laten zetten van de piercing doet niet zoveel pijn. Wel doet de genezing van deze piercing meer pijn. Je moet voorzichtig doen met het kammen van je haar en slapen op je oor.

2. Tepel

Ook je tepel is een hele pijnlijke plek om een piercing te laten zetten. Toch is deze plek heel populair. Op deze plek komen heel veel zenuwen samen, vandaar ook dat aanraking op deze plek soms heel fijn kan zijn. Toch moet je om hier een piercing te laten zetten wel even doorbijten. Als deze piercing genezen is kan je wel heel veel plezier hebben. Wel moet je er goed op letten dat je je tepelpiercing goed verzorgt. Je kunt je piercing niet lang in de open lucht laten, het is dus belangrijk dat je altijd kleding draagt.

1. Intieme plekken

Het allerpijnlijkst zijn de piercings die worden gezet bij je intieme delen. Waarschijnlijk heb je hier niet eens veel uitleg voor nodig. Dit deel van je lichaam is ook zonder piercing of naald in de buurt een van de meest gevoelige plekken van je lichaam. Dit deel van je lichaam reageert op meest lichte aanrakingen, dus ook het herstelproces zal verreweg het meest pijnlijk zijn. Als de piercing eenmaal genezen is kan je hier wel veel profijt van hebben.

Geen piercing maar een tattoo? Deze plekken voor een tattoo zijn behoorlijk pijnlijk