O wat worden we toch massaal gewaarschuwd voor SOA’s. En maar beter ook, want je wil er écht niet eentje hebben. Je kan daar een hele lange tijd, maar ook levenslang last van houden. Maar, kan je van pijpen ook een SOA krijgen? Wij geven je het antwoord.

pijpen soa

Iemand pijpen…

Tijdens de seks vinden mensen het fijn om soms wat af te wisselen. Begrijpelijk. Zo kan je er voor kiezen om een iemand af te trekken of te vingeren, maar je kunt er dus ook zo voor kiezen om iemand te pijpen of te beffen. En dan noemen we orale seks.

Long story short: pijpen is een piemel in je mond, zuigen en heen en weer bewegen. En beffen is een vrouw seksueel bevredigen door met mond en tong de vagina te stimuleren. Seks cursus begrepen? Laten we dan maar doorgaan.

Wat is een SOA?

SOA = een seksuele overdraagbare aandoening. Een SOA is dus simpelweg een ziekte die je kunt krijgen door seks met iemand te hebben en ook weer door kunt geven aan een ander. Het is belangrijk om SOA’s op tijd te behandelen. Dit kan namelijk ernstige gevolgen hebben, zoals verminderde vruchtbaarheid of zelfs onvruchtbaarheid.

De meest voorkomende soa’s in Nederland zijn: chlamydia, gonorroe, hepatitis B, syfilis, hiv, genitale wratten en herpes.

Kan je van iemand pijpen een SOA krijgen?

Het antwoord is ja. Door iemand te pijpen of beffen (door orale seks dus) kun je een soa in je keel krijgen. De kans is wel kleiner dan wanneer de piemel in de vagina of anus gaat, maar het kan dus wel. Mocht je dus iemand willen pijpen, ga daar eerst goed over nadenken. Laat diegene eerst een SOA test doen of bevredig diegene met een condoom. Ja, pijpen met een condoom kan écht.