Red- en green flags in een relatie: we weten ze inmiddels wel te herkennen. Nu blijken dit niet alle vlagen waar je in een relatie op moet letten. De zogenoemde pink flags in een relatie geven nieuwe signalen aan die ook behoorlijk noemenswaardig zijn. Wij vertellen hoe je deze roze vlaggen in een relatie kunt herkennen.

Pink flags in een relatie

Pink flags in een relatie zijn belangrijke signalen, maar niet per se noodsignalen. Dit betekent eigenlijk dat het lichtere varianten zijn van de welbekende red flags. Je hoeft naar aanleiding van deze signalen zeker niet meteen een relatie te beëindigen, maar ze zijn wel belangrijk om in de gaten te houden.

pink flags in een relatie
Bron: Gossip Girl

Je zou een pink flag dus eigenlijk genuanceerd moeten benaderen. Het kan in het begin zelfs een red flag lijken, maar dit is het achteraf misschien wel helemaal niet. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met de persoonlijkheid van je partner of een miscommunicatie. Het belangrijkste is dat je blijft communiceren wanneer je deze pink flags herkent.

Zo herken je pink flags

Pink flags kunnen van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan extreme politieke voorkeuren of totaal andere normen en waarden. Het is belangrijk dat je bij jezelf nagaat hoe vervelend je dit vindt en dat je er open over communiceert. Alleen op die manier kom je erachter of er toekomst in jullie relatie zit.

Een pink flag hoeft in principe geen reden te zijn om een einde te maken aan een relatie. Er zullen altijd verschillen in mening en persoonlijkheid zijn in een relatie. Het is aan jou om te ontdekken hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Zet de green flags eens op een rijtje en ga bij jezelf na of de pink flags hier tegenop wegen. Alleen zo kom je erachter wat het beste is.

Lees ook: 6 enorme red flags als je aan het daten bent