Tegenwoordig mogen planten haast niet meer in je interieur ontbreken. Het fleurt je huis lekker op en geeft je ook een tropisch gevoel. Toch kan het soms lastig zijn om de juiste plant te kiezen en deze vervolgens op de goede manier te verzorgen. Wij hebben de mooiste planten op een rijtje gezet en vertellen je ook meteen hoe je ze moet verzorgen. Dan kan het haast niet mis gaan.

1. Olifantsoor

De olifantsoor, oftewel Alocasia, komt oorspronkelijk uit Azië en is te herkennen aan zijn grote bladeren. De plant heeft veel zonlicht nodig, omdat de bladeren anders zullen gaan hangen. Het is dus goed om de plant bij het raam te zetten. Daarnaast moet je de plant niet te grote hoeveelheden water per keer geven.

femfem-plantFoto via VT Wonen

2. Aloë Vera

Deze plant is afkomstig uit het Caribische gebied en landen in Afrika. De Aloë Vera staat vooral bekend om de helende werking uit het sap van de bladeren. Je kunt de Aloë Vera het beste plaatsen op een plek met licht, maar hierbij moet je direct en fel zonlicht voorkomen. Verder mag de plant best enige tijd droog staan, dus hoef je niet zo vaak water te geven.

femfem-planten-aloeveraFoto via Medium

3. Gatenplant

De gatenplant komt voornamelijk uit het regenwoud van Zuid Amerika. De plant is erg gemakkelijk te onderhouden. Het is verstandig om regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Daarnaast is het goed om de plant op een plek te zetten met schaduw.

femfem-planten-gatenFoto via Instagram

4. Cactus

De cactus is afkomstig uit Afrika en Midden- en Zuid-Amerika. Deze plant kan lang zonder water en heeft geen belangrijke eisen wat betreft de standplaats. Je kunt de plant zwel op een zonnige plek als een plek met schaduw zetten.

cactus-femfem-planten
Foto via Design Milk

5. Palmplant

De palm komt van oorsprong uit de vochtige tropen van Madagaskar. De grond van een palm dient altijd vochtig te zijn, zonder dat de palm met zijn wortels in het water staat. Daarbij kun je de plant het beste op een plek zetten met veel licht, maar geen direct zonlicht.

femfem-palm-plantenFoto via Lisa Diederich
Wil je nog interieur inspiratie? Kijk dan eens hier.