Het is gezond om de ruimte waar je vaak bent vol te bouwen met (bepaalde soorten) planten. Op kantoor, bijvoorbeeld. Omdat je hier met veel mensen de hele dag op een kluitje zit, is dit een perfecte broeiplaats voor bacteriën en ziektekiemen. Gelukkig zijn er planten die dat tegengaan. Maar welke zijn dat én hoe zorg je ervoor dat ze niet binnen een week dood zijn?

@nate_dumlao
@nate_dumlao

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de kans op griep kleiner wordt door de aanwezigheid van planten op kantoor. Onderzoekers van de Edith Cowen Universiteit kwamen tot de conclusie dat planten de lucht zuiveren van bacteriën, waardoor minder mensen zich ziek melden.

Kantoorplanten

Natuurlijk hebben ze dezelfde werking als je ze in je huis zet, maar op kantoor zijn vaak meer bacteriën aanwezig. Benieuwd welke planten er bij jou op kantoor voor een gezonde werkomgeving zorgen?

  • Monstera: staat ook bekend als de gatenplant, door de grote, langwerpige gaten in de bladeren. Hij zuivert lucht en kan tegen wat minder licht, maar hij heeft wel regelmatig water nodig. Zorg er dus voor dat-ie niet uitdroogt.

monstera

  • Sansevieria: staat beter bekend als de vrouwentong. Dit is de makkelijkste plant om te verzorgen, en is zelfs ooit uitgeroepen tot studentenplant van het jaar, omdat-ie zoveel verwaarlozing weerstond. Hij is ook nog eens sterk luchtzuiverend, ideaal dus!

42211-00-BAKI_20170721182601

  • Kentia palm: heeft erg weinig water nodig, eens per vijf dagen in de zomer en eens per tien dagen in de winter en zuivert de lucht sterk.

14511

  • Lepelplant: staat op nummer één van meest luchtzuiverende planten, volgens NASA. Hij heeft relatief veel water nodig, maar gelukkig kun je snel zien wanneer dit is. Als de bladeren een beetje slap gaan hangen heeft-ie water nodig en binnen een uurtje staan de bladeren weer rechtop.

Spathiphyllum-Vivaldi-sfeer

  • Klimop: staat meestal buiten, maar is ook voor binnen heel geschikt. Hij zuivert de lucht en heeft maar één keer per week water nodig.

71916-00-BAKI_20150910110520

  • Blauwvaren: deze heb ik op m’n kamer staan en ik kan je beloven dat-ie werkt. Iedereen bij mij thuis is namelijk ziek, behalve ik. Drie keer raden hoe dat komt. De Blauwvaren zuivert de lucht, maar heeft wel regelmatig water nodig.

blauwvaren