Als je denkt dat je vooraan in je vliegtuig de beste plekken in het vliegtuig hebt, kan je van een koude kermis thuiskomen. Voetballer Sergio Carrillo en zijn vrouw vertellen op TikTok uit eigen ervaring waarom je deze plekken beter nooit kunt kiezen.

in het vliegtuig
Bron: Instagram @sergiocarrallo

Fijne plekken in het vliegtuig

Reizen met het vliegtuig is handig, omdat het snel gaat. Toch is het lang niet altijd even comfortabel. Je zit voor meerdere uren lekker krap met maar weinig beenruimte en geen mogelijkheid om veel te bewegen. Er zijn dan ook niet voor niets veel mensen die het waard vinden om voor een vooraf zelf gekozen stoel te kiezen. Als je dat namelijk niet doet, wordt er voor jou gekozen. De kans dat je dan een minder prettige plek hebt, is ontzettend groot.

Helaas moet je wel betalen voor een stoel en die kosten kunnen flink oplopen. Vliegtuigmaatschappijen vragen tegenwoordig vaak behoorlijke bedragen voor het boeken van een stoel. De stoelen voorin het vliegtuig én bij de nooduitgang zijn het hoogst geprijsd. Stoelen achterin zijn iets betaalbaarder, maar nog steeds wel behoorlijk aan de prijs. Kortom: je zal je portemonnee moeten trekken als je op de beste plekken wil zitten in een vliegtuig.

1A en 1B zijn geen goede keuze

Als je dan de volle pond moet betalen voor een paar stoelen voorin, verwacht je natuurlijk wel een prettige plek om te zitten. Al helemaal als je de eerste rij in het vliegtuig boekt. Toch is dat niet altijd het geval. Voetballer Sergio Carrillo en zijn vrouw maakten ook een tripje en lieten de stoelen 1A en 1B boeken voor hen. Daarvoor betaalden ze natuurlijk flink, maar eenmaal in het vliegtuig viel het toch een beetje tegen. Ze hadden namelijk wat extra beenruimte verwacht, maar dat bleek helemaal niet het geval.

In sommige vliegtuigen is 1A en 1B daadwerkelijk de voorste rij. In het vliegtuig waar dit koppel instapte, was dat helaas niet het geval. Zij keken niet naar ‘de muur’, maar zaten andersom. Hierdoor keken ze naar alle andere mensen in het vliegtuig die wel met hun gezicht richting de cockpit zitten. Met andere woorden: voor meerdere uren lang had het koppel overzicht over het vliegtuig. Enne, van de ruime beenruimte was helaas ook helemaal niets over. Het was dus een iets minder fijne vlucht dan ze vooraf gehoopt hadden.

Ze delen het grappige verhaal in een korte video op TikTok. In eerste instantie lijkt het alsof ze het beste plekje te pakken hebben, maar al snel zie je dat dit helemaal niet zo is. Het koppel deelt het verhaal met één boodschap: let goed op wanneer je stoelen boekt, want 1A en 1B is niet altijd de beste keuze.

@sergiocarralloBest seats on the plane! 🙄😂♬ original sound – Sergio Carrallo