Ze bekijkt de inhoud van de flûte die ze in haar handen gedrukt krijgt, nipt ervan en is verrast. “Wat is dit?”, vraagt Emily Cooper aan haar collega’s in de Netflixserie Emily in Paris. “Dát… is een Kir Royale”.

Kir Royale maken Emily in Paris
Bron: Emily in Paris

Kir Royale

“Op je werkloosheid”, proost Luc in de serie Emily in Paris nadat Emily geen werk meer over heeft. Zo neemt ze een slokje van haar glas en is aangenaam verrast van het drankje. Wanneer Emily vraagt wat het is, reageert Luc met een Frans accent “Dat, is Kir Royale”. Kir Royale is een ideaal drankje om te drinken wanneer je lekker aan het luieren bent en toekijkt hoe het reuzenrad draait, legt Luc uit. Hij wijst naar de attractie verderop.

Emily is zo verrast van het drankje dat ze Camille iets voorstelt. Gezien de ouders van Camille een wijngaard hebben, kwam Emily met het idee dat zij het drankje in een cocktailblik konden bottelen en het de Chamère noemen. Hoewel de Chamère in het echt niet bestaat, bestaat de Kir Royale (en de gebottelde versies ervan) wel. Maar hoe smaakt het dan én hoe maak je dat drankje?

Zo maak je het Emily in Paris-drankje

Mocht je Emily’s nieuwe favoriete drankje thuis zelf wilt uitproberen, kan dat makkelijk. Het drankje is niet zo moeilijk om te maken, je hebt alleen wat speciale ingrediënten nodig. Het meest integrale ingrediënt van de Kir Royale is Crème de Cassis. Volgens Wikipedia is Crème de Cassis een zoete, donkerrode likeur gemaakt van zwarte bessen.

Om het drankje te maken, hoef je maar 3-4 eetlepels Crème de Cassis op de bodem van een fluitglas te gieten en de rest af te sluiten met champagne of droge mousserende wijn. Het kan eventueel ook worden gegarneerd met frambozen. Heer-lijk!

Tip: Om wat meer smaak aan je drankje toe te voegen, kun je Crème de Cassis-vervangers zoals Crème de Framboise, Chambord of Crème de Pêche gebruiken. Dit zal verschillende fruitige tonen aan het drankje toevoegen.