Ontdek de heerlijke variaties van de populaire Pornstar Martini! Deze cocktail is niet alleen razend populair, maar ook onmisbaar op cocktailavondjes. Benieuwd naar nieuwe smaaksensaties? Dan wil je deze verrukkelijke varianten zeker proberen.

Pornstar Martini
Bron: Pinterest

Pornstar Martini

De Pornstar Martini blijft een favoriet op cocktailavonden, met zijn verleidelijke mix van passievruchtpuree, vanille-wodka en een vleugje limoensap die je smaakpapillen prikkelen. Of je nu uitgaat met vrienden of thuis ontspant, deze cocktail brengt altijd wat speelsheid en verwennerij. Wij vinden het de perfecte keuze voor een zomerse sfeer. Deze geliefde cocktail heeft geleid tot verschillende spannende variaties die zeker de moeite waard zijn als je fan bent van dit drankje.

1. De originele Pornstar Martini

Laten we beginnen met de enige echte Pornstar Martini, een recept dat niet mag ontbreken in je repertoire van cocktails. Deze klassieker combineert perfect de levendige smaken van passievruchtpuree, romige vanille-wodka en een vleugje verfrissend limoensap. Ideaal voor de lange zomeravonden op je balkon of in de tuin, waar je kunt genieten van de heerlijke smaak en verfrissende twist van deze iconische cocktail.

Ingrediënten voor één Pornstar Martini

 • Vanille vodka 30-45 ml
 • Passievruchtsap 45 ml
 • Limoensap 5 ml
 • Eiwit
 • Passievrucht
 • prosecco

Zo maak je een Pornstar Martini

Om deze cocktail te kunnen maken, moet je wel een cocktailshaker hebben! Zorg dus dat je deze in huis hebt, want anders wordt het lastig. Begin met het vullen van je shaker. Eerst gooi je er een handje ijs in. Zorg dat het ongeveer een handje is, zodat het de kou goed kan afgeven. Uiteindelijk belandt het ijs niet in het glas dus je hoeft niet bang te zijn dat het niet zal passen.

Daarna voeg je het eiwit van een ei, de vanille vodka, het passievruchtsap en limoensap toe in de shaker. Als alles in de cocktailshaker zit, shake je voor ongeveer tien seconden zo hard als je kunt, totdat het een frostlaag krijgt. Daarna pak je er een martini glas bij of een ander mooi glas als je geen martini glas hebt. Giet de cocktail in het glas, maar laat het ijs eruit. Garneer met een passievrucht en een glaasje prosecco ernaast en het is ready to drink! 

2. Flügel Martini

Een avondje met de meiden: het loopt vaak uit naar een wijnavond, maar zelf cocktails maken is natuurlijk veel en veel leuker! Er zijn genoeg eenvoudige cocktails om te maken, waaronder de Flügel martini. Een keukenprinses hoef je hiervoor dus niet te zijn… gelukkig maar!

Het drankje is een mix van de Pornstar Martini die we normaal kennen, maar dan met een heerlijke toevoeging. Naast de heerlijke smaaksensatie, ziet het drankje er ook nog eens mega leuk uit. Enne, als je eenmaal alle ingrediënten in huis hebt gehaald, is het maken van de cocktail super easy. Waar wacht je nog op? Haal alles in huis en probeer deze verrukkelijke en unieke cocktail zo snel mogelijk met je vriendinnen!

Ingrediënten voor één Flügel Martini

 • 1 Flügel
 • 40 ml vodka
 • 20 ml limoensap
 • 45 ml passievrucht sap
 • 45 ml vanille siroop
 • 1 ei
 • 1 passievrucht
 • IJsblokjes

Zo maak je een Flügel Martini

Als eerste, voeg je de Flügel, vodka, limoensap, passievrucht sap, vanille siroop en eiwit in de shaker. Zorg er goed voor dat het eiwit goed is gescheiden van het eigeel. Shake dit, je gaat nu namelijk het eiwit loskloppen. Voeg na de eerste keer shaken, ijsblokjes toe aan de shaker. Je zorgt er nu voor dat alle ingrediënten goed door elkaar gaan. Pak een martiniglas en zeef de inhoud van de shaker in het glas. Garneer het glas nog met een halve passievrucht en voilá. Je cocktail is ready om op te drinken en je kunt er nu heerlijk van gaan genieten in het zonnetje. Cheers!

Flügel Martini
Bron: Flügel