Wij vrouwen houden nu eenmaal van wijn. Het liefst gaan we dan ook liggen in een bad met druivensap terwijl we een glaasje rood drinken. Nu komen onze wildste wijn dromen uit: in Portugal kun je namelijk slapen in een wijnvat!

Quinta da Pacheca

Quinta da Pacheca is where the magic happens. Het is een landgoed met wijngaard gelegen in de Douro vallei, Portugal. Op deze plek kun je een toer door de wijngaard krijgen, slapen in het meest luxe ‘Wine House Hotel’ en culinair genieten tijdens verschillende kooklessen waarin je 3 voorgerechten, een hoofdgerecht en een dessert klaarmaakt. Yum! 

Slapen in een wijnvat

En als dat nog niet genoeg pret was: je kunt dus ook slapen in een wijnvat! Na een kookles met je lief gevolgd te hebben is er namelijk niets fijner dan samen onder de wol te kruipen (in een wijnvat)! De volgende ochtend wordt je wakker van het gefluit van de vogeltjes middenin de natuur – een romantischere en rustgevendere ervaring bestaat haast niet. Nu kun je je afvragen hoe comfortabel het is om in een wijnvat te slapen, maar wees gerust! Comfort staat namelijk voorop als je logeert bij Quinta da Pacheca. De wijnvaten zijn voorzien met hetzelfde comfort als de meeste hotelkamers.

Unieke spa

Voor de luxepaardjes die nog eens éxtra willen genieten is er ook een spa. De eigenaren van de wijngaard willen hun bezoekers namelijk een zo uniek mogelijke ervaring geven waarin wellness voorop staat! De behandelingen zijn ook meer gericht op het emotionele vlak en zullen totaal verschillend zijn van wat je gewend bent: alles met als doel om je verbonden te voelen met jezelf.

Lees ook: In dit Italiaanse dorp hebben ze een gratis wijn fontein