Grote kans dat je bij Pride Amsterdam meteen aan de o zo bekende Canal Parade denkt. Snappen we, want dit is een van de hoogtepunten van deze bijzondere negen dagen. Maar wist je dat er tijdens Pride 2022 nog veel meer leuke dingen te doen zijn? Wij zetten alles voor je op een rij.

Pride Amsterdam
Bron: Pexels

Dit zijn alle hoogtepunten van Pride 2022

Dit jaar is het thema van Pride 2022: My Gender, My Pride. “Iedereen moet zich vrij voelen om zichzelf te kunnen zijn, zonder opgelegde norm van buitenaf”, vertelt de organisatie van Pride Nederland. “Afgelopen decennia stond onze strijd vooral in het teken van ‘mogen houden van wie we willen’ en het is tijd om de focus te verbreden naar het ‘mogen zijn hoe we ons voelen’”

Tijdens deze week wordt er aandacht besteed aan diversiteit, genderidentiteit en ons zelfbeschikkingsrecht. “We hebben het recht om af te wijken van de norm en de sekse die we bij geboorte hebben gekregen”, aldus de Pride-organisatie.

Wat is er allemaal te doen?

Pride Nederland duurt dit jaar van 30 juli tot 7 augustus. Tijdens deze negen dagen vinden er ongeveer 300 evenementen plaats. Kortom: genoeg vertier. Ben jij benieuwd welke leuke activiteiten er allemaal te doen zijn? Wij zetten ze voor je op een rij.

Open Air Cinema – 3 & 4 augustus

Tijdens Pride 2022 kun je op het Mercatorplein twee avonden genieten van de Roze Filmavonden. De toegang tot deze Open Air Cinema is geheel gratis en er zijn 400 stoelen beschikbaar, kom dus op tijd. Hapjes en drankjes moet je wel zelf meenemen. De Open Air Cinema begint om 20.30 uur tot 23.30 uur.

Street Party – 3 t/m 7 augustus

Zonder de Pride-straatfeesten is de Pride 2022 natuurlijk niet compleet. Deze zullen plaatsvinden van woensdag 3 augustus tot en met zondag 7 augustus. Op verschillende locaties in Amsterdam zal er worden gefeest. Benieuwd waar dat precies gaat gebeuren? Klik dan hier.

Mindspace X Dylan Westerweel Fashion Show – 4 augustus

Het nieuwe terras van de Mindspace-vestiging aan de Dam zal op 4 augustus worden omgetoverd tot een grote fashion show. Er zullen modellen zijn die de bijzondere stukken van het modemerk Dylan Westerweel tonen. Wil jij hier graag bij zijn? Je kunt je hier aanmelden. De toegang is vanaf 18.00 uur en daarna is er nog een leuke afterparty.

Canal Parade – 6 augustus

Natuurlijk kan bij Pride 2022 de Canal Parade niet ontbreken. De wereldberoemde botenparade zal vanaf de Oosterdok via de Nieuwe Herengracht, de Amstel en de Prinsengracht weer naar Westerdok. Kom vooral op tijd, want het kan hier enorm druk worden. Enne, je wil natuurlijk wel een goed plekje bemachtigen. De Canal Parade begint om 12.30 uur tot 18.00 uur.

Closing Party – 7 augustus

Zoals ieder jaar wordt de Pride 2022 afgesloten met de Closing Party bij de ‘MainStage’ op de Dam. Dit feest duurt van 14.00 uur tot 22.00 uur en wil je echt niet missen. Hier gaan van begin tot eind de voetjes van de vloer.

Lees ook: Dit zijn de Amsterdamse terrassen met extra lang zon