Die pandemie is al niet al te leuk. Zo kunnen veel verschillende dingen al niet doorgaan zoals een concert of een festival. Ook gaan helaas de winkels en restaurants vaak dicht. Nu blijkt ook nog is dat er extreme prijsstijgingen in de horeca gaan plaatsvinden door tante Corry. Heel fijn…

Extreme prijsstijgingen in de horeca

Dat de horeca wat duurder zou worden door die ellendig lange lockdowns iedere keer is niet echt een verassing, maar het lijkt erop dat de prijzen echt een stuk hoger gaan worden. De afgelopen tijd hebben alle restaurants wel heel veel geld misgelopen omdat ze steeds weer hun deuren moesten sluiten. En dat verschil moeten ze natuurlijk weer inhalen. Heel begrijpelijk natuurlijk, maar onze portomonnee is er minder blij mee.

Maar wat moeten we nu betalen?

Dat de prijzen nu allemaal wat hoger worden door Corry weten we nu wel, maar aan welke prijzen moeten we dan gaan denken voor een biertje of een wijntje? Helaas is dit precies nog niet helemaal duidelijk. De schattingen voor nu zijn dat de prijzen wel kunnen gaan stijgen met zo’n 15 tot 20 (!) procent. De horecabedrijven bepalen zelf welke prijzen ze aannemen. Hopen dat dit nog een beetje gaat meevallen..

Hoge prijzen in de horeca

Het is niet voor het eerst dat de prijzen in de horeca omhoog zijn gegaan. Zo kostte een biertje twintig jaar geleden €1,28. Zelfs voor Corry waren de prijzen allemaal al een stuk hoger geworden. Zo kostte een biertje in 2018 €2,58. Die prijzen zijn al niet normaal gestegen!

Restaurants open

Nu het eindelijk weer kan, weerhoudt het ons er echt niet van om niet te gaan. Een wijntje of biertje is toch veel lekkerder in een restaurant dan gewoon thuis? Plus, je support ook nog eens de horecaondernemers. Win-win!

Lees ook: Met deze vaccinatiebewijs houders maak jij straks de blits in de horeca