Je bent de ene dag gewoon wat prikkelbaarder dan de andere. Er zijn talloze redenen waaraan dat kan liggen. De vraag is nu dan ook niet waardoor dat komt maar op welke manier jij met die prikkelbaarheid omgaat. Wij geven je drie tips hoe je jouw dag toch op een fijne manier door kan komen wanneer je een beetje prikkelbaar bent.

1. Wanneer iemand klaagt, reageer er niet op

Op het moment dat een van je collega’s klaagt over het feit dat ze geen zin heeft in de werkdag of iets dergelijks, reageer er dan gewoon niet op. Zorg dat je niet wordt meegesleept in zijn of haar negatieve vibes. De beste manier om op klagende mensen in jouw omgeving te reageren is met een glimlach. Begin daarna gewoon over een ander onderwerp, zodat je zelf niet in een negatieve stemming komt door het slechte humeur van een ander.

2. Adem door je buik, niet door je borst

Door je borst ademen zorgt namelijk voor meer spanning in je lichaam. Hierdoor zal jij je allerminst beter gaan voelen wanneer je toch al een beetje prikkelbaar bent. Maakt iemand een opmerking waar jij niet op zit te wachten of doet zich een stressvolle situatie voor? Adem dan minstens 6 keer in en uit door je buik. Dit klinkt makkelijker gezegd dan gedaan: ademen is iets wat we onbewust doen. Leg daarom één hand op je buik en één hand op je borst om het verschil te voelen. Hierdoor zal dit een stuk makkelijker gaan. Probeer de hele dag bewust te zijn van je ademhaling. Zo laat je letterlijk de goede energie op de juiste manier door je lichaam stromen.

3. Maak een wandeling en herstel jezelf

Je hebt elke dag elk wel een kwartiertje de tijd om even een rondje te lopen in de buitenlucht. Ook wanneer het regent. Neem dan gewoon een paraplu mee en adem de frisse lucht in. Heb je de hele dag met mensen afgesproken? Vraag dan of ze even mee willen lopen en praat dan met elkaar tijdens de wandeling. Het is tenslotte voor iedereen goed. Het voelt misschien een beetje raar om dit voor te stellen, maar zelfs Steve Jobs paste deze techniek toe. En we weten allemaal wat hij heeft weten te bereiken.

Eigenlijk zijn het allemaal makkelijke tips, maar gebruik ze gewoon om jouw dag een stuk minder gestrest door te komen.

prikkelbaar-mensen-femfem