Prince Charming deelnemer Jimmy haalde de achtste aflevering van het programma Prince Charming. De 33-jarige doet nu een boekje open over zijn kijk op het programma. Hij ging in gesprek met de Grazia en deed zijn verhaal. Hij kijkt terug op ‘een supermooi avontuur’ en nog meer.

Deelnemen aan Prince Charming

Het is nogal wat om mee te doen aan een programma als Prince Charming. Je staat weken lang in de spotlights en niemand kan om je heen. Er wordt ook uiteraard veel over het programma, maar ook jou als persoon gepraat. Het is dan ook zeker geen spontaan idee om deel te nemen aan zo’n programma voor veel deelnemers. Jimmy vertelt zelfs dat hij voor zowel het eerste als het tweede seizoen gewoon gevraagd is.

In het eerste seizoen hebben we hem uiteindelijk dus niet gezien. Dat komt omdat hij dit eigenlijk meteen afwimpelde en nee heeft gezegd. ‘Ik kwam net uit een relatie en het voelde voor mij als mijn tijd’, aldus Jimmy. Tijdens het tweede seizoen hadden de makers meer geluk. Jimmy zei geen nee, maar hij stelde wel een lichte eis. Hij zei: ‘Ik doe alleen mee als ik de prins mag zijn’. 

Jimmy als Prince Charming

Dat laatste is zoals we nu inmiddels weten dus niet gelukt. Toch is hij er wel voor in de race geweest. Helaas voor Jimmy werd niet hij dé gelukkige, maar werd het Chris. Toch had het hem leuk geleken om zelf die Prince Charming te zijn. ‘En dat is helemaal niet arrogant bedoeld – laten we dat even vooropstellen – maar het leek me leuk, omdat ik juist niet die geijkte, gladde mooiboy ben‘, legt hij uit. Volgens hem het een ander interessant programma kunnen worden met hem als prins.

Prince Charming
Foto: Jasper Suyk

Kandidaat

Hoe hij dan nu toch in het programma terecht is gekomen? Hij werd gewoon opnieuw gevraagd nadat hij was afgewezen als prins. Ze vroegen hem of hij niet alsnog als kandidaat zou willen mee doen. Hier heeft hij even over na moeten denken, maar hij heeft uiteindelijk – zoals we nu allemaal weten – ‘ja’ gezegd. Het leek hem een mooi experiment om de liefde eens van een andere kant te bekijken.

Lees ook: Wait, what: wil Prince Charming een open relatie?