NPO komt binnenkort met een nieuwe variant op het televisieprogramma Hunted into the Wild. Vanaf april zien we hierin hoe bekende Nederlanders in de wildernis proberen te ontsnappen aan Hunted-team dat hen dag en nacht probeert op te sporen. Het programma met bekende Nederlanders belooft een bijzondere mix te worden van Expeditie Robinson en de originele variant van Hunted.

programma met bekende Nederlanders
Bron: AVROTROS

Hunted

Al een aantal jaar is Hunted te volgen op NPO. In de serie van meerdere afleveringen gaan onbekende Nederlanders – en sinds twee jaar ook bekende Nederlanders – op de vlucht binnen Nederland. Ze moeten in duo’s of alleen zien te ontsnappen van de Hunters en voor meerdere weken onder de radar blijven. Ondertussen is het de bedoeling dat zij zich iedere 48 uur verplaatsen en door middel van opdrachten een extractiepunt zien te achterhalen. Dit extractiepunt is dé plek waar de voortvluchtigen het land na drie weken moeten verlaten om te winnen van de Hunters. Uiteraard gaan ook de Hunters tussendoor op zoek naar deze plek in de hoop de voortvluchtigen op te kunnen pakken voor ze het land verlaten.

Hunted into the wild

Hunted speelt zich helemaal binnen onze landsgrenzen af. Voortvluchtigen mogen het land namelijk ook niet verlaten. De nieuwe variant op het programma, Hunted into the Wild, kwam een kleine twee jaar geleden voor het eerst op de buis. In deze variant gaan de voortvluchtigen niet op de vlucht binnen Nederland, maar ergens in de ruige natuur in Europa. Tien dagen lang moeten ze zien te overleven in de natuur zonder dat ze gevonden worden door de Hunters, die dag en nacht naar hen zoeken. Uiteraard moet er tussendoor ook gezocht worden naar het extractiepunt om uiteindelijk te kunnen ontsnappen. Zie het als een soort van mix tussen Expeditie Robinson en Hunted.

Programma met bekende Nederlanders

Nu toveren ze deze Hunted-variant voor het eerst om tot een VIPS-editie. Dat betekent dat twaalf bekende Nederlanders zich voor tien dagen schuil moeten houden in de natuur. Ze zijn volledig overgeleverd aan zichzelf en moeten zien te overleven zonder dat ze gevonden worden. Zes duo’s gaan het avontuur aan. Enne, van deze namen worden wij wel blij! De waaghalzen die het avontuur aangaan zijn Kriss Kross Amsterdam dj’s Sander en Jordy Huisman, natuurliefhebbers Máthyas Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, zangeres Do en model Loiza Lamers, TikTokkers Appie Mussa en Pieter Valley, televisiemakers Krista en Marcelle Arriëns én het duo Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk.

De twaalf bekende Nederlanders worden met een helikopter gedropt in de wildernis in Noorwegen. Eenmaal uit de helikopter slaan ze meteen op de vlucht, zodat ze goed onder de radar kunnen verdwijnen. Daar moeten ze zo snel mogelijk opzoek naar de aanwijzingen voor het extractiepunt. Alleen zó kunnen ze de wildernis ongezien verlaten en winnen van de Hunters. Het seizoen Hunted into the Wild VIPS is vanaf 1 april iedere maandag om 20:30 te zien op NPO 1.