Kun jij een lekkere Gin & Tonic wel waarderen? Dan zegt dat eigenlijk heel veel over je innerlijk. Volgens wetenschappers ben je namelijk compleet psycho als je Gin & Tonic lust. Lees verder om er achter te komen hoe dit zit.

Smaak

Het heeft eigenlijk alles te maken met je voorkeur voor smaak. Wetenschappers van de Universiteit van Innsbruck deden een onderzoek bij 953 mensen. Zij moesten verschillende etenswaren en dranken proberen. Allemaal met verschillende smaken: zoet, zuur, zout en bitter. Hierna moesten deze personen allemaal een vragenlijst invullen over de gegeten en gedronken voedingsmiddelen. Hieruit bleek wel iets heel bijzonders. Je voorkeur voor smaak heeft alles te maken met je persoonlijkheid.

Psycho als je Gin & Tonic lust

Psychopaten, maar ook narcisten en sadisten hebben een voorkeur voor bittere smaken. Dat betekent dus dat deze mensen zeker wel kunnen genieten van een Gin & Tonic op z’n tijd. De onderzoekers bevestigden dat deze voorkeur voor bittere smaken in verband staat met kwaadaardige persoonlijkheden als sadisme en psychopathie. Overigens is een Gin & Tonic niet het enige wat bitter is. Ook producten als pure chocolade of zwarte koffie vallen in hetzelfde straatje en geven aan dat je misschien wel eens psycho bent.

Afkeer tegen bittere smaken

Zegt het dan ook iets over jou als je minder fan bent van bittere smaken? Ja zeker! Dan bestaat er een grote kans dat je juist compleet het tegenovergestelde bent. Je bent dan misschien juist wel erg vriendelijk en mega sympathiek.

Wel belangrijk om te blijven onthouden dat het niet altijd het geval is natuurlijk. Het kan ook zomaar zijn dat een psycho juist van zoetigheid houdt. Daarnaast is het ook zeker geen misdaad om lekker te blijven genieten van die Gin & Tonics natuurlijk. Wij schenken meteen een glaasje in 😉

Lees ook: 5x Gin-tonic recepten met een leuke twist