Grote kans dat je iedere avond een vaste skincare routine hebt om de onzuiverheden op je gezicht te bestrijden. Een cleanser, exfoliant, serum en moisturiser: we smeren wat af om ons gezicht zo egaal mogelijk te houden. Toch slaan we één ding vaak over, namelijk onze borst, met puistjes tot gevolg. Zo pak je die onzuiverheden in je hals, borst en nek aan.

puistjes borst
Bron: Pinterest

Puistjes op je borst

Acné op je borst noemen we ook wel chestne en is een probleem waar veel mensen last van hebben. Uiteraard is er niets mis met wat onzuiverheden op je borst, dit is menselijk en iets waar je niet altijd wat aan kan doen. Puistjes ontstaan door allerlei factoren als warmte, allergie of hormonen. Vind je het vervelend dat er hier en daar wat onzuiverheden op je borst pronken? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om puistjes op je borst te verminderen. Wij sommen de belangrijkste zaken voor je op.

#1 Stop niet bij je kin

Heb jij een skincare routine met tig stappen, maar smeer je niet verder dan je kin? Dan ben je verkeerd bezig. Blijkbaar heeft de huid op je borst meer aandacht nodig, aangezien er onzuiverheden te vinden zijn. Neem bij het reinigen van je gezicht ook je hals en borst mee, om vervolgens ook een kleine hoeveelheid van je serums op dit gebied aan te brengen. Eindig – net als op je gezicht – met een moisturiser.

#2 Hydrateren kun je leren

Het is dus belangrijk om je hals en borst net zo goed te hydrateren als je gezicht. Merk je dat je de laatste tijd veel onzuiverheden op je borst hebt, probeer dan een crème te gebruiken die niet te veel olie bevat. Door een lotion op waterbasis te gebruiken, hydrateer je je huid op een lichte manier. En dat kan wonderen verrichten voor die vervelende onzuiverheden.

#3 Exfoliëren

Het is belangrijk om je huid eens in de zoveel tijd te exfoliëren. Hierdoor verwijder je dode huidcellen en voorkom je verstopte poriën, die ontstaan door het aanbrengen van lotions of spf. Ook zweet je gedurende de dag, waardoor ook dit voor ontstekingen in de huid kan zorgen. Neem het exfoliëren echter serieus, want wanneer je dit té vaak doet, doe je je huid meer kwaad dan goed. Eén of twee keer in de week is voldoende.

#4 Retinol

Een serum doet wonderen voor de huid op je gezicht, dus pak hierom ook eens je borst mee. Door het dragen van kleding, viezigheid van buitenaf en zweet, wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen er niet sneller op. Door retinol op de huid aan te brengen, kan je het proces van celvernieuwing versnellen. Wees ook hierbij voorzichtig, want het gebruiken van retinol moet je opbouwen. Begin met één keer in de week en bouw dit langzaamaan op naar maximaal drie keer in de week.

#5 Bescherm je tegen de zon

Exfoliëren of retinol smeren doen wonderen voor je huid, maar hierbij is het belangrijk om altijd – en dan bedoeling we ook écht altijd – je huid te beschermen tegen de zon. Smeer dit gedeelte van je lichaam dagelijks in met een goede spf. Dus nee, niet die oude zonnebrand van vijf jaar geleden.