Puistjes. We hebben er allemaal weleens last van. Dan denk je eindelijk van die éne pukkel af te zijn, komt de volgende alweer tevoorschijn. Tot grote ergernis probeer jij hem zo goed mogelijk te camoufleren, maar of het helpt? No way! Gelukkig helpen deze simpele tips wel.

16790148_238605169934420_7612616935573815296_n

Écht goed reinigen

We weten dat het belangrijk is, écht goed reinigen. Toch lukt het met een facewash en wat water vaak niet voldoende. Doordat er bacteriën achterblijven op de huid die de poriën verstoppen, kunnen puistjes en acne ontstaan. Tip van jullie hoofdredacteur die lang geworsteld heeft in de strijd tegen puistjes en huidirritatie: schoonmaken met de FOREO LUNA Mini 3 heeft een groot verschil gemaakt. Sterker nog: sinds ik deze tool heb toegevoegd aan mijn avond beauty routine, is mijn huid bijna geheel vrij van irritaties. Yay!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door FOREO (@foreo) op

Drink voldoende water

Je hoort het overal, maar het mag echt niet in het lijstje ontbreken. Door water te drinken reinig jij je lichaam, waardoor puistjes zoveel mogelijk wegblijven. Als het ware verlaten alle giftige stoffen je lijf wanneer je veel water drinkt, en ze dus ook weer uitplast.

Let op suikers en koolhydraten

Eet jij veel suikers en koolhydraten? Grote kans dat je bloedsuikerspiegel dan aan de hoge kant zit. Hierdoor ontstaan ontstekingen en het zorgt ervoor dat je immuunsysteem eronder lijdt. Dit zorgt voor veel insuline in je bloed wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat je acne krijgt. Goed om te weten toch?

Slaap doet wonderen

Weinig slaap zorgt ervoor dat hormoonhuishouding en stresslevel in de war raken. We hebben het over een verhoogd cortisol level in jouw lichaam. Cortisol is het stresshormoon en heeft een negatieve invloed op je huid. Hierdoor ontstaan er onzuiverheden. Het is natuurlijk niet erg als je af en toe wat minder slaapt, maar probeer je wel te houden aan minimaal 7 uur per nacht. Wedden dat dit effect gaat geven!

Kussensloop vervangen

Als we het dan toch over slapend mooier worden hebben… je kussensloop en het regelmatig vervangen hiervan heeft vanzelfsprekend véél effect op de hygiëne van jouw huid. Maar je kunt het nog slimmer aanpakken. Bijvoorbeeld door te slapen op een satijnen Beauty Pillow. Dit is een kussen dat ervoor zorgt dat de talgproductie wordt gereguleerd en onzuiverheden tegengaat. Ook helpt het producten beter op te nemen in de huid en deze te kalmeren. Extra fijn: hij zorgt ook voor zacht en glanzend haar dat minder snel vet wordt of splijt. Win-win!

Beauty Pillow Aubergine FEM FEM
Beauty pillow FEM FEM

Beweeg voldoende

Beweging heeft een gunstig effect op hormonen en je bloedcirculatie. Dit zorgt ervoor dat je huid mooi blijft. Ook de transpiratiedruppeltjes die je tijdens het sporten hebt, zorgen ervoor dat opgehoopte afvalstoffen naar buiten geduwd worden. Hier gaat je huid er gezond en glanzend van uit zien.

Olievrije foundation (oftewel: niet comedogeen)

Het is ook erg belangrijk om goed op je foundation of BB cream te letten. Zorg ervoor dat je kiest voor een foundation op waterbasis. Foundation waarin olie verwerkt zit, zorgt ervoor dat je huid vet wordt, waardoor je verstopte poriën krijgt. Tip van een kenner met lastig huidje: de havermelk foundation van Ere Perez die je online shopt bij Zalando, doet het heel goed voor (acne) gevoelige huidjes.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nourished (@nourishednederland) op

Fijne producten die puistjes helpen voorkomen

Kleuradvies: deze lipkleur staat het beste bij jouw huidtypen