Puistjes. We hebben er allemaal wel eens last van. Dan denk je dat je eindelijk van die éne pukkel af te zijn, komt de volgende alweer tevoorschijn. Tot grote ergernis probeer jij hem zo goed mogelijk te camoufleren, maar of het helpt? No way! Gelukkig helpen deze simpele tips wel.

16790148_238605169934420_7612616935573815296_n

Drink voldoende water

Je hoort het overal, maar het mag echt niet in het lijstje ontbreken. Door water te drinken laat je je lichaam reinigen, waardoor puistjes zoveel mogelijk wegblijven. Het laat als het ware alle giftige stoffen.

Let op suikers en koolhydraten

Eet jij veel suikers en koolhydraten? Grote kans dat je bloedsuikerspiegel dan aan de hoge kant zit. Hierdoor ontstaan ontstekingen en het zorgt ervoor dat je immuunsysteem eronder lijdt. Dit zorgt voor veel insuline in je bloed wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat je acne krijgt. Goed om te weten toch?

Beweeg voldoende

Beweging heeft een gunstig effect op hormonen en je bloedcirculatie. Dit zorgt ervoor dat je huid mooi blijft. Ook de transpiratiedruppeltjes die je tijdens het sporten hebt, zorgen ervoor dat opgehoopte afvalstoffen naar buiten geduwd worden. Hier gaat je huid er gezond en glanzend vanuit zien.

Slapen doet wonderen

Weinig slaap zorgt ervoor dat hormoonhuishouding en stresslevel in de war raken. Hierdoor ontstaan er onzuiverheden. Het is natuurlijk niet erg als je af en toe wat minder slaapt, maar probeer je wel te houden aan minimaal 7 uur per nacht. Wedden dat dit effect gaat geven!

Olie-vrije foundation

Het is ook erg belangrijk om goed op je foundation te letten. Zorg ervoor dat je kiest voor een foundation op waterbasis. Olie-foundation zorgen ervoor dat je huid vet wordt, waardoor je verstopte poriën krijgt. Shop hieronder een aantal goede opties:

Schermafbeelding 2018-06-14 om 13.28.49
Schermafbeelding 2018-06-14 om 13.31.46
foundation

 

Kleuradvies: deze lipkleur staat het beste bij jouw huidtypen