Huppelende, onhandige hondjes. Wie wordt er nu niet blij van puppy’s? En wie wordt er nu wel heel blij van sporten? In Asheville in North Carolina wordt sporten ineens een stuk leuker want daar kun je deelnemen aan pilates met puppy’s.

Knuffelen terwijl je sport

Sporten moet leuker gemaakt worden, moet Alexis Miller hebben gedacht. In juni 2017 was Alexis aanwezig bij een event waar ontzettend veel puppy’s ter adoptie werden afgestaan. Wanneer ze er eentje optilde, realiseerde ze dat ze meer puppy’s in haar leven nodig had. Vervolgens ging ze nadenken hoe ze dit kon realiseren. Yoga met katten en yoga met geitjes is een ding de laatste tijd en dus kwam ze op het idee van Puppy Pilates. Nog een extra reden waarom iedereen aan pilates zou moeten doen.

puppy-pilates-femfem

Foto via @ciscopilates

Voor een goed doel

Samen met Asheville Humane Society ging ze kijken wat de mogelijkheden waren. In oktober vond de eerste les van Puppy Pilates plaats. Alexis verzorgde de les en Asheville Humane Society verzorgde de puppy’s. Er was ontzettend veel animo (begrijpelijk), waardoor ze besloten om deze lessen vaker te gaan geven. Momenteel kun je eens per maand deelnemen aan Puppy Pilates en alle opbrengst van de verkochte tickets gaat naar Asheville Human Society. Ook kun je de puppy’s kopen die bij de sportles aanwezig zijn. Ga voor een avondje pilates en kom thuis met een nieuw, fluffy vriendje. Wij hopen dat deze super schattige sport ook naar Nederland komt en anders gaan we het zelf maar opzetten want wij zien het helemaal voor ons. Sporten wordt ineens leuk wanneer je mag knuffelen met super schattige puppy’s terwijl je je oefeningen doet. Ben je nu toevallig in de buurt? Bestel dan snel je tickets voor de volgende Puppy Pilates, want ze zijn ontzettend snel uitverkocht.

Ondertussen kun je ook ’s nachts lekker met je hondje knuffelen, want je hond meenemen in je slaapkamer is beter voor je nachtrust.